Izbornikova analiza

Luka Modrić se još jednom ponio kao pravi kapetan

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.11.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Island. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.11.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Island. Gylfi Sigurdsson, Luka Modric. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Antonio Bronić/REUTERS/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Antonio Bronić/REUTERS/PIXSELL
Coratia v Icelan - 2018 World Cup Qualifying European Zone Football Soccer - Croatia vs Iceland - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Maksimir arena, Zagreb, Croatia - 12/11/16 Croatia's coach Ante Cacic before the match REUTERS/Antonio Bronic ANT
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
13.11.2016.
u 10:30
U prvom poluvremenu pokušali smo doći u završnicu bez pravih preduvjeta, stajali smo daleko, ali u drugom smo se posložili. Hrvatska je bila bolja, a Island da nikome neće biti lagan suparnik kaže izbornik
Pogledaj originalni članak

Antu Čačića nikada neće prestati žuljati prazan stadion. Najveća antireklama za hrvatski nogometa kojoj se, valjda, napokon nazire kraj. Iako, u to ćemo biti sigurni tek kad završi utakmica u Belfastu.

Ante kaže kako igrači vape za potporom s tribina, ali kako onda shvatiti zabranu HNS-a navijačima da putuju u Belfast?

- Uporno neki nazivaju navijačima ljude zbog kojih moja djeca ne mogu doći na utakmicu. Zbog čega ne igramo s gledateljima? Zbog koga? Imamo bojazan da se može dogoditi nešto u Irskoj, to je razlog zašto neće biti hrvatskih navijača - uzvratio je Čačić.

Mateo je dobio udarac

Pa je analizirao utakmicu.

- U prvom poluvremenu pokušali smo doći u završnicu bez pravih preduvjeta, stajali smo daleko, ali u drugom smo se posložili. Hrvatska je bila bolja, a Island da nikome neće biti lagan suparnik.

Jeste li zadovoljni Kovačićem?

- Kovačiću je pomoglo da se igrama u Realu doveo u situaciju da starta danas, a Luka nije mogao izdržati 90 minuta. Kova je dobio neugodan udarac u gležanj, vrlo bolan, ali inzistirao je da igra, stisnuo je zube. Nije bilo baš bajno, ali kod mene ima opravdanje. Bol se pojavila već u 20. minuti i to ga je dekoncentriralo...

Modrić?

- S Modrićem sam zadovoljan jer nije puno igrao u Realu, ali pokazao je nešto što dolikuje kapetanu, veliku želju da igra.

Brozović?

- Brozović ima trkačke kapacitete iznad prosjeka, vrh, i uz njegovu tehniku, kad mu je pristup do kraja ozbiljan, vrhunski je igrač.

Izbornik se suočio i s pitanjem stručnoga komentatora HTV-a Joška Jeličića: zašto se toliko čeka s Kramarićem ako je vidljivo da je Rakitić na toj poziciji umoran?

- Rakitić nije igrao na dosadašnjoj poziciji, nego smo igrali 4-3-3, kao “V” u veznom redu, s Badeljem povučenijim. A Raketa je bio poludesno, jer smo htjeli biti na što više pozicija zbog njihovih dugih lopti. To on igra u Barceloni. Kramarić će igrati kad procijenim tako, Rakitić je stožerni igrač, to ne znači da ostali nemaju prilike. Svi oni igraju na vrlo visokom nivou i jako mi je drago da je Krama nakon Skadra i Finske na ovakav način ušao u zadnjih deset minuta - naglasio je Čačić i dodao:

- Ovi igrači daju sebe, zaista, ponekad te izvedbe nisu bajne kod pojedinaca, ali ne bih vadio zdrave zube. Sjetite se kritika Srni i Mandžukiću, a svi igraju na visokoj razini i daju sve, i ne treba mijenjati dok je tako. A Rakitić ako i nije najbolji, vrlo je važan. Kakav je nagon igrača igrati za reprezentaciju, to se ne može mjeriti. Osjetim to jer sam stalno s njima, piju i tablete za bolove, samo da budu tu!

Mandžo se nepotrebno troši

Osvrnuo se izbornik i na Mandžinu nepotrebnu fizičku potrošnju.

- Mandžukića usmjeravam da se što manje troši na nepotrebne stvari, da bude u šesnaestercu, njemu bi pomoglo da bude selektivniji u kretanjima - priznao je Čačić.

Na kraju, kako objašnjava Perišićev 'blackout' u nadoknadi?

- Nepotreban prekršaj Perišića, ali daleko od toga da je bio namjeran. Bio je teren težak, zadnja minuta, koncentracija mu je pala..., a ne znam zašto je sudac produžio četiri minute. Gledao sam snimku, kriterij suca je čudan, to je bio start na nogu, nagazio je na stopalo, nisam vidio namjeru - pokušao je Čačić opravdati ispad svoje zvijezde.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OL
oldmikemoney
13:26 13.11.2016.

Dokle god se ne riješe slučaji svastike na Poljudu i ne prokažu izazivači sramotnih scena sa eura igrat ćemo bez publike, bez navijača

MA
maxiking
13:52 13.11.2016.

vidi se da smo gazde na terenu,svaka čast,po komentarima se vidi da imamo više izbornika nego igrača

VP
VP1982
14:49 13.11.2016.

Rakitic je od 2008 uvijek u udarnoj postavi, ali mora se priznati da se nogomet promijenio. Najbolje izgledamo ako smo brzi u transformaciji prema naprijed. A tu nas nazalost uspori rakitic. Cacic ga stavi samo zbog imena, da ne bude nereda u svlačionici. Imamo brže igrače krama, Broza,pjaca,Perišić a za organizaciju Luku ili Matea koji isto imaju brzinu. Rakitic je dobar joker. A u Barceloni svoja slabost nije očigledna, ma kako ce ako oko tebe imaš svjetsku klasu. Nije u redu od Čačića.