Izbornik zadovoljan

Čačić: Kada Brozović ima do kraja ozbiljan pristup, vrhunski je igrač

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
12.11.2016.
u 20:15

Raketa je bio polu-desno, jer smo htjeli biti na što više pozicija zbog njihovih dugih lopti. To on igra u Barceloni. Kramarić će igrati kad procijenim tako, Rakitić je stožerni igrač, to ne znači da ostali nemaju prilike - rekao je Čačić

Nakon pobjede 2:0 nad Islandom u kvalifikacijama za SP, hrvatski izbornik Ante Čačić je rekao:

- Ponosan sam na igrače jer smo u ovakvim okolnostima, dvije utakmice bez publike i dva gostovanja, odradili kvalitetno, zadovoljni smo. Danas je bilo očekivano teško, imali smo problema sa slaganjem momčadi, teren je bio težak, cijeli tjedan smo trenirali u ne baš nogometnim uvjetima pa neki nisu bili dovoljno svježi...

- U prvom poluvremenu bilo je puno pogrešaka, dosta je bilo ishitrenih grešaka, pokušali smo doći u završnicu bez pravih preduvjeta, stajali smo daleko, ali u drugom smo se složili, pa kontrolirali 15-20 minuta. Hrvatska je bila bolja, a Island da nikome neće biti lagan suparnik.

- Modrićem sam zadovoljan jer nije puno igrao u Realu, ali pokazao je nešto što dolikuje kapetanu, veliku želju da igra.

- Brozović ima  trkačke kapacitete iznad prosjeka, vrh, i uz njegovu tehniku, kad mu je pristup do kraja ozbiljan, vrhunski je igrač.

- Rakitić nije igrao kao dosad, nego smo igrali 4-3-3, kao "V" u veznom redu, s Badeljom povučenijim. A Raketa je bio polu-desno, jer smo htjeli biti na što više pozicija zbog njihovih dugih lopti. To on igra u Barceloni. Kramarić će igrati kad procijenim tako, Rakitić je stožerni igrač, to ne znači da ostali nemaju prilike. Svi oni igraju na vrlo visokom nivou i jako mi je drago da je Krama nakon Skadra i Finske na ovakav način ušao u zadnjih deset minuta - rekao je Čačič za HTV i dodao:

- Ovi igrači daju sebe, zaista, ponekad te izvedbe nisu bajne kod pojedinaca, ali ne bih vadio zdrave zube. Sjetite se kritika Srni i Mandžukiću, a svi igraju na visokoj razini i daju sve, i ne treba mijenjati dok je tako. A Rakitić i ako nije najbolji, vrlo je važan.

- Mandžukića usmjeravam da se što manje troši na nepotrebne stvari, da bude u šesnaestercu, njemu bi pomoglo da bude selektivniji u kretanjima.

- Nepotreban prekršaj Perišića, ali daleko od toga da je bio namjeran. Bio je teren težak, zadnja minuta, koncentracija pala..., a ne znam zašto je sudac produžio četiri minute - zaključio je izbornik Ante Čačić.

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 10

ED
europski dinamo
22:33 12.11.2016.

Fantasticna odluka izbornika da stavi Brozovica u prvih 11 makar su "strucni" komentatori i novinari gurali Kramarica. Bravo izbornice!

ZR
Ze Roberto u
21:02 12.11.2016.

Opet se, stručnjak sa laptopom,Jeličić ,nametnuo sa svojim propitivanjem izbornika o postavi i vođenjem utakmice......pa daj dođi negdje i pokaži nešto ....bez laptopa, naravno

MA
mađar
22:12 12.11.2016.

Josko je krallj iz Tugara za laprdanje i pametovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije