Hrvatski tekvondaši blistaju

Magdalena Matić svjetska prvakinja, osvojila 139. medalju za Marjan

Foto: Hrvatski taekwondo savez
02.10.2024.
u 14:24
Taekwondo klub Marjan u svojoj riznici, s najvećih svjetskih natjecanja, sada ima 63 seniorska, 16 mlađeseniorska, 22 juniorska i 38 kadetskih odličja osvojenih u posljednjih 17 godina
Pogledaj originalni članak

Splitska tvornica medalja poznatija kao Taekwondo klub Marjan produkcijom ne posustaje. Na juniorskom Svjetskom prvenstvu, što se održava u Južnoj Koreji, dvije mlade članice kluba osvojile su odličje pa se ukupan broj kolajni, koje je osvojio ovaj klub na međunarodnim natjecanjima, popeo na 139. A osvojene su, da podatak bude impozantniji, u posljednjih 17 godina.

Nakon što je broncu osvojila Marija Uglešić, najstarija od triju trofejnih sestara Uglešić, 17-godišnja Magdalena Matić postala je svjetskom juniorskom prvakinjom. A to je doseg kojeg, u toj konkurenciji, nisu uspjele postići niti najtrofejniji članovi ovog kluba kao što su dvostruka seniorska svjetska prvakinja Lena Stojković, svjetska prvakinja Ana Zaninović ili pak trostruka europska prvakinja Lucija Zaninović.

Magdalena Matić u svojoj medaljaškoj riznici ima i europsko kadetsko i mlađeseniorsko zlato (U-21) a do svjetskog juniorskog zlata došla je izborivši pet pobjeda (Turska, Ukrajina, Španjolska, Obala Bjelokosti, SAD) bez iti jedne izgubljene runde. I to ju svakako čini novom velikom nadom hrvatskog tekvondoa i kandidatkinjom za olimpijski nastup 2028. u Los Angelesu.

A do tada će Marjan zacijelo znatno obogatiti svoju riznicu odličja koja je, dosad, osvajalo 49 sportaša i sportašica. A oni su na velikim natjecanjima osvojili 63 seniorska, 16 mlađeseniorska, 22 juniorska i 38 kadetskih odličja.

Nastupe na najvećoj svjetskoj tekvondaškoj sceni u srijedu su upisali još i Roko Brantuša (Susedgrad Sokol), Viljem Bezjak (Marjan) i Dora Radek (Ion) koji se odličja domogli nisu. Roka je zaustavio predstavnik Kineskog Tajpeha, dok je Viljema svladao borac iz Uzbekistana. Dora Radek je pak prošla prvo kolo protiv Tajlanđanke (2:1), ali je u sljedećem izgubila od Filipinke.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.