PRILAGODBA NA KATAR

Majer o usporedbama s Modrićem: Daleko je on još od mene, cilj je učiti i uživati

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Split: Zagrijavanje igrača uoči početka utakmice Hrvatska - Rusija
24.03.2022.
u 17:50
- Sve mi je lakše igrati u reprezentaciji zbog mog napretka, a gledam kako konkurenciju okrenuti u svoju korist te učiti od tih igrača koji igraju na još većem nivou od mene.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u Dohi se priprema za subotnji dvoboj protiv Slovenije (15:00) i onaj 29. ožujka protiv Bugarske (15:00), a nakon treninga i privikavanja na tamošnje uvjete, pred predstavnike medija izašli su Lovro Majer i Dominik Livaković.

- Sretan sam u Rennesu, ali moram priznati da nisam očekivao ovako brzu prilagodbu. Vjerovao sam da će biti dobro i da će se otvoriti. Znao sam da je to dobra opcija, ali nisam očekivao da će prilagodba proteći tako brzo i uspješno - započeo je Majer pa se osvrnuo na neprekidne usporedbe s kapetanom vatrenih Lukom Modrićem:

- Lijepo je pročitati da me se uspoređuje s njim, ali mislim da ne treba stavljati taj pritisak, već izvući samo pozitivne stvari jer još je dalek put do toga što je Luka napravio. No u svakom je slučaju lijepo vidjeti da napreduješ i da ljudi to cijene.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Što se reprezentacije tiče, optimističan je zbog uigravanja nove formacije.

- Što smo raznolikiji, to smo opasniji i mislim da je dobro imati različite mogućnosti kako bismo se po potrebi mogli prilagoditi protivniku. Nisam to često igrao kroz karijeru, ali mogu se prilagoditi na što god treba - kaže Majer i dodaje:

- Sve mi je lakše igrati u reprezentaciji zbog mog napretka, a gledam kako konkurenciju okrenuti u svoju korist te učiti od tih igrača koji igraju na još većem nivou od mene. Cilj je učiti i uživati. No u svakom slučaju spreman sam na sve opcije, spreman sam preuzeti odgovornost, pa makar i na desnom beku.

Dominik Livaković nada se vraćanju "jedinice" u vatrenom dresu i izrazito je motiviran uoči Slovenaca.

- S obzirom na to da smo izgubili prvu utakmicu u Sloveniji, želimo pobijediti. Oni su nam unijeli dosta nervoze odmah na početku i napravili dosta problema, a mi svakako idemo svaku utakmicu na pobjedu. Ali, dobri su, imaju jednog od najboljih golmana na svijetu, a tu je i moj Stojke. Imaju i sjajnog izbornika - naglasio je Livi, kojem 3-5-2 nije nepoznanica:

- U Dinamu to igramo već neko vrijeme, a i dobro je što puno igrača igra u toj formaciji tako da možemo razmjenjivati informacije i pomagati si međusobno. Svjesni smo da su nam ovo pripreme i da neće biti puno vremena. Jako je bitno da se spremimo što bolje i ovo nije samo team building. Jako mi je drago da Hrvatska ima puno kvalitetnih rezultata, a na kraju nam je najbitnije da imamo dobar rezultat i da Hrvatska pobjeđuje.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kažemja
05:02 25.03.2022.

Ne bi li ljepše zvučalo da si ti daleko od Modrića?