Reakcije trenera

Mamić: Griješim što svima želim dati priliku. Sablić: Nije mi se svidio sučev kriterij

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Goran Sablić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Dinamo - Split
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Dinamo - Split
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Dinamo - Split
28.02.2016.
u 17:48
Stvarali smo pritisak, imali par prilika koje nismo iskoristili, a u nastavku nismo bili tako organizirani, kaže trener Dinama.
Pogledaj originalni članak

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan nakon pobjede nad Splitom (1:0).

- Ostvarili smo tešku i važnu pobjedu, a Split je bio čvrst, stabilan i kompaktan kakav smo i mislili da će biti. Stvarali smo pritisak, imali par prilika koje nismo iskoristili, a u nastavku nismo bili tako organizirani i radili su nam dosta problema – rekao je Mamić te dodao:

- Mislim da sam i ja danas pogriješio u nekim idejama, a svaka škola je dobra; posebno kada se svejedno dobije. Koje greške? U nekim trenucima pokušavam dati svima minutažu pa nedostaje uigranosti i jednostavno to više ne mogu tako raditi – zaključio je trener modrih.

Trener Splita Goran Sablić nakon utakmice čestitao je Dinamu na pobjedi.

- Trenutak inspiracije Marka Pjace je riješio utakmicu i to je razlika između Dinama i ostatka lige - naglasio je Sablić.

- Ne mogu to komentirati, teško mi je bilo što reći, nisam dobro vidio te situacije iz svoje pozicije – rekao je o nedosuđenim 11-ercima Sablić, a sličnu je izjavu ponudio i njegov kolega na Dinamovoj klupi, Zoran Mamić:

- Bile su to diskutabilne situacije, doista mi je teško dati sud o tome...

Split se predstavio kao čvrst i teško lomljiv suparnik, a o čak 36 prekršaja svojih igrača, Sablić je rekao:

- Nije mi se baš svidio sučev kriterij, često je prekidao akcije i nije dopuštao da se igra razvije, "sjeckao" je igru. Ne znam je li nam tih 36 prekršaja rekord na jednoj utakmici, ali vrlo sam zadovoljan načinom kako su moji dečki odigrali utakmicu. Bili smo dobro organizirani i disciplinirani, "duplirali" smo Dinamove bokove i tako domaćinu otupjeli napadačku oštricu. No, presudio je trenutak inspiracije pojedinca.

>>Pjaca zabio eurogol i prekinuo 'post' na Maksimiru za slavlje Dinama

Pogledajte na vecernji.hr