DINAMO - ŠIBENIK 5:0

Mamić Jurčiću: Ne odgovaraj, što ovaj hoće s tim?

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo slavi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo Šibenik
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo Šibenik
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo Šibenik
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo Šibenik
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo Šibenik
Foto: Sanjić Strukić/PIXSELL
Dinamo Šibenik
08.11.2009.
u 22:00
Najbolje što se Dinamu dogodilo u posljednje vrijeme dogodilo bio je Sammirov crveni kartoni u Splitu. Čim se Jurčićeva momčad oslobodila te brazilske "kugle oko noge", odigrala je najbolju utakmicu ove sezone, sa 5:0 demolirala Šibenik i osigurala naslov jesenskog prvaka.
Pogledaj originalni članak

Tako se trener plavih Kruno Jurčić riješio neugodne psihoze oko odlaska s klupe plavih. Sam si je tu kašu skuhao, a sada se na briljantan način izvukao. Kruno je odjednom postao najsigurnija oklada za Dinamovu klupu i za proljeće.

Zato što je plavima opet naslov prvaka glavni cilj, a, ruku na srce, za taj pothvat trener i nije potreban. Šibenik je istodobno zadržao stopostotan učinak u Maksimiru, ubilježivši i osamnaesti poraz u isto toliko nastupa na ovom travnjaku.

Takve mušterije ovdje nikada nije bilo. Usput, Šibenik je i Jurčićeva mušterija jer ga je ovaj Dinamov trener pobijedio proljetos u prvom maksimirskom nastupu 3:0, a potom i na Šubićevcu 2:0.

Veselo i nervozno nakon utakmice

Međutim, Jurčić ima još "mušterija", jer je na konferenciji za novinare, nakon standardnih čestitarskih poruka i početne tišine u periodu određenom za novinarska pitanja, zaključio: - Kad se pobijedi 5:0 nikoga ništa ne zanima!

Kolega iz Sportskih novosti je pokušao potaknuti stvar i pitao kako će izgledati sljedeća dva tjedna. U tom trenutku, oglasio se sportski direktor Zoran Mamić i praktički naredio treneru Jurčiću:

-  Kruno, ne odgovaraj ništa, ovaj samo pita o programu rada, a nitko ništa ne pita o pet komada.

Jurčić se na to podigao i otišao.

Pet modrih junaka

Što se tiče događanja na terenu, prvo poluvreme je bilo kao iz snova, u kojemu je Dinamo mogao zabiti Šibenčanima koliko god je htio. Publika je 45 minuta bila na nogama i uživala.

Tako će protiv Dinama proći svatko u ovoj sirotinjskoj ligi kada se momčad imalo "nabrije" i stisne gas. A kad je već bal i Dinamo opet briljira, ovo nije zgoda za podsjećanje kako to izgleda kad plavi prijeđu Breganu.

Šibenik je zgažen kao opušak, a junaka u Dinamovoj momčadi bilo je najmanje pet. U prvom dijelu briljirao je Miroslav Slepička, velemajstor asistencija, koji je suigračima pripremio čak tri pogotka. Istodobno, Milan Badelj je opet modrićevski dirigirao igrom,. Tomečak je poput bolida formule 1 jurio po desnoj strani, Kramarić je razvlačio šibensku obranu i ubitačno joj se zabijao iza leđa.

Sivonjić je konačno uspio pogoditi mrežu, dok je sjajan posao na sredini terena obavio Argentinac Calello, besprijekoran destruktivac za utakmice ovoga ranga. U bravurama plavih u svečanoj loži uživali su hrvatski reprezentativci, Luka Modrić, Ognjen Vukojević i Darijo Srna.

U utakmici u kojoj su Šibenčani bili iznimno korektni, sve je pokvario šibenski stoper Mladen Jurčević. Brutalno je s leđa uklizao Ibanezu i potpuno opravdano zaradio crveni karton.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

BE
bek
22:20 08.11.2009.

Bravo Dinamo!!..konačno!

D2
Dubravko_23
22:31 08.11.2009.

Šibenik je još odlično prošao.

Avatar swannymir
swannymir
23:03 08.11.2009.

kakav usrani podnaslov. kao da je samo sammir kriv za dinamove lose igre!!! to su gluposti! ima jos 4-5, ako ne i vise igraca. u splitu su zakazali gotovo svi! dinamo je danas odigrao dobro, a protele 3-4 utakmice lose, u tome je stvar. ne u sammiru