NOGOMET - KUP

Mamić na veselici najavio odlazak iz Dinama

03.05.2002.
u 00:00
* Trofej smo osvojili, sad dovedite koga hoćete, radite klupsku kadrovsku križaljku, a ja idem ploviti - rekao je Zdravko Mamić
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Teško je izbrojiti koliko su puta sjajni Baruni morali svirati "Suzu za zagorske brege" ili koliko se butelja graševine popilo u srijedu navečer u restauraciji "Okrugljak" na Dinamovoj veselici u povodu osvajanja Kupa. Tamburaši su bili sjajni, natjerali su sve igrače da zapjevaju, što i nije bilo teško, igrači su se pokazali i odličnim poznavateljima tekstova poznatih glazbenih uradaka. Polijevani svim mogućim pićima, bili su mokri do kostiju, majice su im bile zalijepljene za tijela. A onda su se odlučili osloboditi i tog tereta, goli do pasa otpjevali su još pokoju pjesmu i onda odjednom otišli. Kasnije smo nekoliko igrača pronašli u "Aquariusu", ali većina je već otišla na počinak.

Zanimljivije je bilo u "Okrugljaku", gdje su Baruni na uho svirali vodstvu kluba i novinarima. No, bilo je i polemičkih tonova, rasprava o tome tko je što napisao i s kakvim primislima. U nekim dijelovima fešte teme su iskočile iz slavljeničkog raspoloženja. U čudnom je pak raspoloženju bio Zdravko Mamić, stalno je nagovještavao da odlazi na duže, da ga se neće moći naći. Na kraju je i priopćio:

- Ne dajem izjave i ovo vam nisam ja rekao, ali odlazim. Idem ploviti i neće me se moći dugo naći. Doveli smo klub do trofeja, sad radite razne kalkulacije, slažite klupske kadrovske križaljke - rekao je Mamić, uskoro zamjerio zbog upadice jednog navijača i demonstrativno otišao.

Moguće je da je ovakva Mamićeva izjava znak da postoje ozbiljne naznake da u klub ipak dolazi Zvonko Zubak. Ili pak činjenica da su već odavno navijači svojim pjesmama podržali Marijana Vlaka na mjestu trenera, a odbili Miroslava Blaževića, kojega Mamić želi u Dinamu. Usto, u srijedu su u trenucima slavlja i igrači zapjevali Marijanu Vlaku i skandirali njegovo ime očito želeći njegov ostanak na trenerskoj klupi.

No, ipak su to teme za radne dane, u srijedu navečer se ipak i slavilo, igrači koji su već duže u Dinamu ne sjećaju se da se momčad ikad tako veselila kao ovom trofeju. Razumljivo, ipak je iza njih teška sezona, praćena s puno više problema nego lijepih stvari, pa kad se onda ipak dođe do trofeja, jasno je zašto je tako euforično proslavljen. Plavi jučer nisu imali trening, kako i bi nakon tako teške noći.

- Ma tko bi ih okupio, neka se naspavaju - nije se uzbuđivao ni Marijan Vlak.

R. Junaci, T. Ničota

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr