PREMIERLIGA

Manchester United upisao težak poraz od Tottenhama

Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
Manchester United upisao težak poraz od Tottenhama
29.09.2024.
u 21:08
Na ljestvici vodi Liverpool (15) ispred Manchester Cityja (14) i Arsenala (14).
Pogledaj originalni članak

U derbiju 6. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Manchester Uni

ted sa 3-0. Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Brennana Johnson. Isti je igrač u 20. minuti mogao još jednom svladati Andrea Onanu, no njegov udarac je završio u okviru gola.

Vratnicu je pogodio i napadač ManU-a Alejandro Garnacho. Samo dvije minute kasnije Timo Werner je imao "zicer" za 2-0, ali je Onana odlično obranio. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se i 42. minuti kada je Unitedov veznjak Bruno Fernandes "pocrvenio" zbog oštrog prekršaja nad Jamesom Maddisonom.

Spursi su prednost "podebljali" već u 47. minuti nakon sjajne kontre. Johnson je projurio po desnoj strani uposlivši pred vratima Dejana Kuluševskog koji se sjajno snašao pogodivši za 2-0.

Točku na "I" gosti su stavili u 77. minuti kada je Dominic Solange zabio za 3-0 nakon ubačaja iz kornera. Tottenham je ovom pobjedom napredovao na osmo mjesto sa 10 bodova, dok je ManU na 12. poziciji sa sedam bodova.

U drugom nedjeljnom susretu Ipswich Town i Aston Villa su odigrali 2-2.

Domaćin je poveo u 9. minuti golom Liama Delapa, u 15. minuti je izjednačio Morgan Rogers, a rezultat je okrenuo Ollie Watkins zabivši u 32. minuti pogodak za 2-1.

Konačnih 2-2 postavio je Delap svojim drugim golom na utakmici u 72. minuti.

Na ljestvici vodi Liverpool (15) ispred Manchester Cityja (14) i Arsenala (14).

ŽELE IH KRSTITI NA KOSOVU

Svi se čude obitelji Đoković, njihovoj djeci strogo je zabranjeno nešto što svi obožavaju

‒ Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.