Mamić

'Mandžukića nismo prodali i sad imamo nezadovoljnog igrača'

Foto: Marko Prpić
'Mandžukića nismo prodali i sad imamo nezadovoljnog igrača'
14.12.2009.
u 21:34
Izvršni odbor Dinama potvrdio je da se treba rastati od Papadopoulosa, Cufrea i Glavine i to tri dana prije ključne utakmice kluba, što je čudan 'tajming' za takvu odluku
Pogledaj originalni članak

Dinamov Izvršni odbor potvrdio je da se treba rastati od Dimitriosa Papadopoulosa, Leandra Cufrea i Denisa Glavine. Jer, novca nema i nema, i neća ga ni biti.

- Živimo od transfera Ćorluke, Modrića i Eduarda - rekao je nakon Izvršnog odbora Zdravko Mamić i prisnažio:
- Cijeli sport u Hrvatskoj će otići k vragu, ovo je samo zadnji krug zavaravanja. Nema sponzora, nema ničega... Da nije bilo tih transfera, naš klub ne bi ni vlastita majka prepoznala.
Leandro Cufre i Dimitrios Papadopoulos dobivaju slobodne ruke, a  Glavina se vraća u Vorsklu.

- Cufre je već otputovao u Argentinu. Tražio je da ga pustimo ranije i pustili smo ga. Papov menadžer je obaviješten o ovoj odluci - kaže Mamić, koji ne zna koliko će ti raskidi koštati plavu blagajnu.
- Ako oni nađu klubove, neće koštati ništa - rekao je Mamić, zabrinut za budućnost kluba:
- Dobro je rekao netko na Izvršnom odboru: "Tko preživi 2009., naj..ao je u 2010.!"
Zdravka Mamića brine što nema prihoda od ulaznica, kao ni od televizijskih prava. Jedini izvor financiranja je prodaja igrača.
- Ostavili smo Mandžukića da bismo ostvarili nekakve rezultate i što sad? Imamo nezadovoljnog igrača... - uzdahnuo je Mamić. Nije želio odgovoriti postoji li ponuda za Manžukića, želi pričekati utakmicu s Timisoarom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CR
crocro
08:36 15.12.2009.

Pošt. gosp. Mamić zamalo da nije rekao da je Dinamo pred bankrotom. Što će se uskoro desiti kada iz Dinama opet otiđu najbolji igrači u poznate Europske klubove. Kako zapravo ostvariti njegov zacrtani cilj o igranju u Ligi prvaka od slijedeće godine, odnosno sigurnom sudjelovanju u Europskom kupu? Kako će to biti moguće ostvariti sada kada se Dinamo odjednom suočio s besparicom i zamalo da nije izgovorio riječi \"bankrotom\". Znači Dinamo teško živi tj. preživljava ili \"vegetira\". No da li sudbinu teškog preživljavanja njegovog kluba, dijeli i on sam? Ko i njegovi ostali čelnici i dužnosnici? Da li je i pošt. gosp. Mamić isto tako u teškoj privatnoj financijskoj situaciji te da li i on jedva spaja kraj s krajem. Jer se teška kriza poslodavca refleksno širi i na zaposlenika. No, prema svemu sudeći pošt. gosp. Mamić u privatnom sektoru očito nema nikakvih finakcijskih problema, pa bi hvale vrijedno bilo s njegove strane, da financijski podigne Dinamo, tim više što je sudjelovao u njegovom financijskom padu. Pa kada živi za Dimamo i Dinamo mu teče kroz vene, onda neka Dinamo postavi tamo gdje mu je mjesto. A to je sigurno sudjelovanje u Ligi prvaka i sigurno sudjelovanje u Europskom kupu. Eventualno rasulo ili pad Dinama na najniže grane neće mu se moći tolerirati, jer će za to trebati podnijeti račune svojim navijačima koji su vrlo nestrpljivi čekajući godinama svoj Dinamo na Europskim tribinama, a sada su u takvoj poziciji da nemaju pristupa niti na svoje tj. Dinamove tribine. Zato pošt. godp. Mamić ne može sada kukati i tražiti kojekakve alibije za buduće neuspjehe, već samo treba izvršiti svoje obećanje. Čemu se nadamo.