BRAVO, MARINE

Marin Čilić izborio finale Huangzhoua! Pogledajte proslavu nakon meč lopte

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs
23.09.2024.
u 16:00
Čilić je slavio nakon malo više od sata igre nad Nakashimom, 36. igračem svijeta i prošao u svoje 37. ATP finale u karijeri i prvo nakon dvije godine i Tel Aviva 2022.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisač Marin Ćilić igrat će u finalu ATP turnira u kineskom Huangzhou nakon pobjede nad Amerikancem Brandonom Nakashimom 6-4, 7-6 (6). 

Čilić (ATP-373.) je slavio nakon malo više od sata igre nad Nakashimom, 36. igračem svijeta i prošao u svoje 37. ATP finale u karijeri i prvo nakon dvije godine i Tel Aviva 2022.

Marinu je pobjedu omogućio dobar servis - imao je 8 aseva - te više rizika u igri jer je nanizao 30 winnera, dvostruko više od Amerikanca. Jedini "break" u meču dogodio se u devetom gemu prvog seta, kada je Čilić oduzeo Nakamurin početni udarac. U drugom setu nije bilo "breaka" ali jest drame jer je Čilić spasio dvije vezane set lopte u "tie-breaku", a potom završio meć sa svojom prvom meč-loptom. Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj. Proslavu nakon iskorištene meč lopte možete vidjeti OVDJE.

Nikad, ali nikad ne smijete otpisati Marina Čilića. Nije slučajno osvojio US Open. Nije slučajno osvojio Cincinatti i još 18 ATP trofeja. Nije slučajno bio treći tenisač svijeta i nije slučajno pobjeđivao veliku trojku, kao i Andyja Murraya. S 36 godina na leđima ide po još jedan trofej nakon dvije godine čekanja.

U finalu Čilića u borbi za 21. naslov u karijeri čeka pobjednik kineskog dvoboja Zhang - Bu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.