ATP MIAMI Čilić – Delić 6:3, 6:7(7), 6:3

Marin Čilić preko Delića do bitke s Ferrerom

29.03.2009.
u 10:45
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić kao jedini hrvatski predstavnik nastavlja pohod na velikom ATP i WTA turniru u Miamiju. Prvi hrvatski reket u drugom je kolu svladao Amerikanca Amera Delića (6:3, 6:7 (7), 6:3) u meču u kojem je pri 6:5 u drugom setu servirao za pobjedu, a u tie-breaku na meč-loptu napravio dvostruku servis-pogrešku. Ipak, znao je u trećem setu pronaći put do pobjede.

– Delić je neugodan igrač, ali mislim da ja ipak imam više tzv. širine u igri, tako da sam bio u maloj prednosti. Drago mi je da sam ostao miran nakon što sam izgubio drugi set i nakon svih onih prilika koje sam imao – rekao je Marin i dodao:

– Nije bilo jednostavno igrati zbog vlage, počeli smo meč po danu, završili po mraku. To će mi iskustvo dobro doći za sljedeći susret.

A sutrašnji mu dan donosi sudar sa Španjolcem Davidom Ferrerom, 12. tenisačem svijeta.

– Pobijedio sam ga na Australian Openu ove godine, igrao sam jako pametno. No, on je u zadnjih mjesec-dva igrao jako dobro i sigurno mu odgovaraju ovi teži uvjeti za igru. Osjećam se dobro, znam da mogu igrati još kvalitetnije nego protiv Delića, pa vjerujem da će s Ferrerom biti bolje – zaključuje Čilić.

Nakon tri pobjede u Miamiju (dvije u kvalifikacijama i u prvom kolu), put je na tom turniru završila i Karolina Šprem. Varaždinka je u drugom kolu posustala u igri protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, 16. igračice na WTA listi, koja je pobijedila sa 6:4, 6:3. Poraz naše tenisačice najbolje objašnjava podatak da je ukupno ubacila samo 44 posto prvog servisa.

Pogledajte na vecernji.hr