Svestrani olimpijski pobjednici

Martin Sinković vozio autobus po Zagrebu, a Valent upozoravao putnike: Tko nema kartu, leti van!

02.10.2024.
u 10:58
Trostruki olimpijski pobjednici družili su se sa štovateljima u posebnom Red Bull party busu, proizvedenom 60-ih godina prošlog stoljeća, kojim je uspješno upravljao Martin Sinković
Pogledaj originalni članak

Braća Sinković, trostruki olimpijski pobjednici, vrlo su aktivni i izvan svog veslačkog čamca. Tako se dogodilo da se Martin prihvatio posla vozača autobusa, a stariji Valent posla "konduktera".

Ne, nisu Sinkovići zamijenili zaposlenike ZET-a nego su ugostili partijanere i to u posebnom autobusu Red Bulla. Bila je to fešta na četiri kotača pri čemu su partijaneri imali svoj šank, komforna sjedala i DJ-a koji je cijelo vrijeme glazbom podgrijavao atmosferu.

Zanimljivo je da Martin već osam godina ima vozačku dozvolu za upravljanje autobusom i to je sada odlučio i pokazati na ulicama svog rodnog grada. I to na relacijama između Trešnjevke, Prečkog i Vrbika.

– S obzirom na to da je riječ o restauriranom autobusu proizvedenom 60-ih godina prošlog stoljeća neće mi biti lako. I nije toliki problem što taj autobus nema servo volan nego što ima mjenjač s lijeve vozačeve strane i što se brzine mijenjaju s nekim međugasom – kazao je Martin prije ovog malog vozačkog pothvata.

A nakon svega "driver" Sinković nam je kazao:

– Na početku je bilo malo teško, dosta je star bus, mislim iz 1967. godine. Kada sam malo uhvatio grif baš sam uživao. Valent je "naplaćivao" karte, ljudi su se zabavljali. Čak smo i na Jarunu bili. Baš je bila fora. Uživao sam.

U svojoj ulozi "stričeka" konduktera uživao je i Valent koji je prije početka vožnje svim putnicima dao do znanja:

– Da nije slučajno netko došao bez karte, odmah leti van! Naravno da ću i ja partijati, ali tek kada svi pokažu kartu. Do tada strogoća – našalio se Valent prije ukrcavanja putnika.

Svi "putnici" tako su imali priliku slikati se i popričati sa sportskim velikanima kakvi se, u pojedinom sportu, rađaju jednom u pola stoljeća. Štoviše, riječ je o legendama svjetskog veslanja koje će ostati upamćene ne samo po tri olimpijska zlata i bezbroj svjetskih i europskih naslova već i po povijesnoj utrci i pobjedi iz nemoguće situacije na ovoljetnim Olimpijskim igrama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Aurel
Aurel
12:10 02.10.2024.

a nounara naravno nije zanimalo kako to da je sinković položio vozačku za bus!!!