nastupa hrvatski par

Evo gdje gledati finale Wimbledona, Pavić doživio tešku ozljedu: 'Ne mogu uopće koristiti desnu ruku'

Foto: Bradley Collyer/PRESS ASSOCIATIO
Evo gdje gledati finale Wimbledona, Pavić doživio tešku ozljedu: 'Ne mogu uopće koristiti desnu ruku'
09.07.2022.
u 10:00
Ono što će otežati posao Mektiću i Paviću je Matina ozljeda iz polufinalnog meča, kada je nezgodno pao na desnu ruku i ozlijedio zglob. Iako znamo da je Mate ljevak on backhand udarac odigrava držeći reket s obje ruke, što čini se neće moći u finalu.
Pogledaj originalni članak

Nakon pobjede u polufinalnom ogledu protiv kolumbijskog para Sebastiana Cabala i Roberta Faraha (6:7 (2), 7:6 (0), 4:6, 6:2, 7:6 (4)), hrvatski tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić imat će priliku braniti prošlogodišnji naslov u Wimbledonu.

Njihovi protivnici u današnjem finalu bit će Australci Matthew Ebden i Max Purcell kojima je ovo životna prilika. U polufinalu su nevjerojatnim preokretom u drugom setu spašavali meč loptu, a na kraju slavili protiv velikih favorita Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Jednako tako je hrvatski par danas favorit protiv Australaca, ali to treba pokazati na centralnom terenu All England Cluba od otprilike 16.30 sati, odnosno po završetku ženskog pojedinačnog finalnog meča u kojem se sastaju Elena Rybakina i Ons Jabeur.

Ono što će otežati posao Mektiću i Paviću je Matina ozljeda iz polufinalnog meča, kada je nezgodno pao na desnu ruku i ozlijedio zglob. Iako znamo da je Mate ljevak on backhand udarac odigrava držeći reket s obje ruke, što, čini se, neće moći u finalu.

- Nemam nikakvu pokretljivost u ruci, ne mogu ju uopće koristiti. Teško mi je, ne mogu uopće držati reket s desnom rukom, igrati backhand, bacati lopticu s desnom rukom - rekao je Pavić za RTL.

Osim same ozljede, ostavio je traga i polufinalni meč od gotovo 4 i pol sata pa se potencijalno uloga favorita prebacuje na Australce. Unatoč svemu, hrvatski tenisači poručuju da će se boriti do kraja za novi trijumf.

- Da je situacija normalna, da budemo iskreni, mslim da bi mi bili apsolutni favoriti u tom meču. Ne znam uopće što očekivati, izaći ćemo na teren, borit ćemo se. Ako smo mogli igrati četiri sata protiv ovakvog tima i pobjedit, nadam se da možemo i sad - zaključio je Pavić.

Pavić i Mektić neće na teren prije 16.30 sati, odnosno nakon ženskog finala. Oba dvoboja možete pratiti na programu SportKlub 1.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.