finale parova

Wimbledon: Mertens i Zhang za naslov protiv Krejčikove i Siniakove

Wimbledon 2022 - Day Twelve - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
1/3
08.07.2022.
u 22:30

Za drugi trijumf u Wimbledonu priliku će imati i obje češke tenisačice, ovogodišnje pobjednice Australian Opena, koje su svoj prvi wimbledonski trofej osvojile 2018.

Belgijsko-kineski par Elise Mertens - Shuai Zhang igrat će u finalu Wimbledona protiv Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove, odlučeno je polufinalnim dvobojima odigranim u petak.

Prve nositeljice Mertens i Zhang svladale su Amerikanke Danielle Collins i Desirae Krawczyk sa 6-2, 3-6, 6-3, dok su druge nositeljice Krejčikova i Siniakova sa 6-2, 6-2 bile bolje od Ukrajinke Ljudmile Kičenok i Latvijke Jelene Ostapenko.

Elise Mertens (top, left) and Shuai Zhang (top, right) following victory in the Ladies Doubles Semi Final against Danielle Collins and Desirae Krawczyk on day twelve of the 2022 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club, Wimbledon. Picture date: Friday July 8, 2022. Photo: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION

Prva tenisačica svijeta u konkurenciji parova Elise Mertens u nedjelju će imati priliku drugu godinu zaredom osvojiti Wimbledon, na kojem je 2021. slavila s Tajvankom Hsieh Su-Wei, dok će njena partnerica Shuai Zheng prvi put nastupiti u finalu u All England Clubu.

Za drugi trijumf u Wimbledonu priliku će imati i obje češke tenisačice, ovogodišnje pobjednice Australian Opena, koje su svoj prvi wimbledonski trofej osvojile 2018.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije