SLIJEDI FERENCVAROS

Matjaž Kek: S mojim dečkima osjećam se moćno!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Matjaž Kek: S mojim dečkima osjećam se moćno!
17.07.2014.
u 13:15
Navijačima Rijeke su u svježem sjećanju Lyon, Betis, Stuttgart...
Pogledaj originalni članak

Na Kantridi počinje nova europska sezona, nogometaši Rijeke od 20.30 sati igraju s Ferencvarosem prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige. Iako se očekuje da će Rijeka rutinski ući u iduće kolo, trener Matjaž Kek upozorava da utakmice protiv mađarskog kluba slavne prošlosti treba drugačije shvatiti.

Još traže pravi ritam

– Nismo toliko uspješni kao Mađari. Pojedinci nisu tako važni, iako je riječ o reprezentativcima, a i zadnje zvučno pojačanje je Zoltan Gera koji je došao iz engleske lige. Oni se pojačavaju, a mi još uvijek nismo u pravom ritmu. Nedostaje mi dosta igrača koji su bili aduti prošle sezone, ali imam puno igrača koji se žele dokazati. To me kao trenera hrabri i čini moćnim, rekao sam igračima da je najvažnije da poštuju prvo sebe, a onda protivnika. Neka ih nosi puna Kantrida. Ne opterećujem se toliko rezultatom, više time da momčad ima glavu i rep. Bit ću zadovoljan ako na terenu učinimo sve što možemo, jer će ljudi to uočiti. Traži se karta više za utakmicu, što je za nas veliko priznanje – kaže Kek.

U svježim sjećanjima navijača Rijeke su europske utakmice protiv Lyona, Betisa, Stuttgarta...

Ferencvaros je nekad bio klub sličnog rejtinga, u sezoni 1974./1975. igrao je u finalu Kupa Uefe, preteče današnje Europske lige. Danas je Ferencvaros ipak nešto drugo, ali ni Rijeka nije ista kao lani.

– Dobro je otvoriti album s fotografijama, listati stranice i još jednom proživjeti prošlu sezonu. To su lijepa sjećanja za sve nas, no u sportu se svaki dan morate potvrđivati. Treba naći balans između rizika i opreza. A što se toga tiče, nisam bio zadovoljan utakmicom s Dinamom. Rekao sam igračima nakon te utakmice da moraju znati i malo stati, jer u ritmu kakvim smo počeli igrati ne možemo izdržati cijelu utakmicu. I meni je 
bilo ugodno gledati prvih pola sata, ali su kasnije počeli problemi. Upozorio sam igrače da moramo biti puno konkretniji u utakmici protiv Ferencvarosa. Mađari su iskusna momčad koja će kazniti svaku našu pogrešku. Nemamo razloga bojati se, ali ne smijemo biti ni previše samouvjereni – zaključuje trener Kek.

Stadion rasprodan

Domaćin na otvaranju europske sezone očekuje pun stadion.

Dan prije utakmice u slobodnoj prodaji bilo je manje od 2000 ulaznica i realno je očekivati da će Kantrida biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Kapacitet stadiona je nešto više do 10.000 mjesta, ali sve ulaznice ne smiju biti prodane zbog sigurnosnih razloga.

>>Rijeka je osvojila Superkup nakon potpune dominacije protiv Dinama!

>>Imamo odličan sastav i s Dinamom ćemo voditi borbu za naslov

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BK
benic.kruno373
17:17 17.07.2014.

Gospon Kek Usput Gospon neš nikad bit Ne prodavaj dogmu O nogometu pojma nemaš Biće Vrag uz tebe