Mladi Argentinac piše nogometnu povijest

Messi na SP uzima Maradoni krunu

Foto: 'LLUIS GENE'
Messi na SP uzima Maradoni krunu
22.03.2010.
u 20:20
Dosadašnjim igrama, Messi je uz bok najvećima. Povuče li Argentinu na SP-u prema velikom rezultatu, bit će i najveći igrač u nogometnoj povijesti.
Pogledaj originalni članak

Je li došlo vrijeme da kralj preda krunu? Je li se na nogometnom nebu pojavio bolji od najboljeg, bolji od Diega Maradone? Lionel Messi (22) iz tjedna u tjedan oduševljava čudesnim igrama i golovima, mladi je Barcelonin Argentinac u lovu za žezlom.

Slalom poput Maradone

U nedjelju je Barcelona slavila u Zaragozi pobjedu 4:2, Messi je zabio tri gola i na njemu je bio 11-erac. Prošli vikend zabio je "hat-trick" Valenciji (3:0), a u srijedu i dva gola u Ligi prvaka Stuttgartu (4:0)! Usput, postigao je devet uzastopnih golova za Barcu, čak 11 na zadnjih pet utakmica.

Drugi Messijev pogodak u Zaragozi podsjetio je na Maradoninu majstoriju sa SP-a u Meksiku 1986. protiv Engleske, Messi je u slalomu promiješao domaću obranu, "slomio" braniča u šesnaestercu i zabio!

Brži je od Diega

– Njegova me igra vratila u Maradonine dane, no još je brži od Diega! Bili smo ravnopravni Barceloni, sve dok Messi nije odlučio riješiti problem – kaže trener Zaragoze Jose Aurelio Gay.

Messi je vodeći strijelac Primere s 25 golova, ukupno je postigao 34 gola ove sezone. Jedina mrlja na Messijevoj blistavoj karijeri zasad je – reprezentacija Argentine! Za selekciju svoje zemlje ne igra ni približno dobro kao za Barcu i čeka se njegov bljesak na SP-u u JAR-u.

Maradona je na SP-u 1982. u Italiji bio jednako star kao sad Messi, no nije igrao za pamćenje (pet utakmica, dva gola Mađarskoj, isključen protiv Brazila). Tek je četiri godine kasnije, na SP-u u Meksiku, odveo Argentinu do trona.

Može li Messi u reprezentaciji eksplodirati četiri godine prije nego što je eruptirao Maradona? To je najintrigantniji upit uoči SP-a. Obilježi li ga Messi, preuzet će Maradoninu krunu, bit će najveći od najvećih.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
mandayura
09:13 23.03.2010.

DOMAĆA ZADAĆA dragi gospon Jurišić, 1982.g. SP se održalo u Španjolskoj ne u Italiji. Italija je bila 1990.g. Ne pisati o stvarima koje ne znate.

OB
-obrisani-
22:06 22.03.2010.

http://www.e-castig.com/index.php?r=b159D