Lionel MEssi

Messi: Nisi jedan od najvećih ako nisi osvojio SP

Foto: AFP
Messi: Nisi jedan od najvećih ako nisi osvojio SP
23.03.2010.
u 15:26
Najbolji svjetski nogometaš iz 2009. godine u izboru France Footballa i FIFA-e, Lionel Messi, u razgovoru za španjolski dnevnik El Mundo Deportivo objasnio je što mu dedostaje da bi zaslužio epitete koje mu u posljednje vrijeme pripisuju.
Pogledaj originalni članak


Messi je ove sezone zabio 34 gola u svim natjecanjima i najbolji je strijelac u europskim okvirima ispred Waynea Rooneyja koji na kontu ima gol manje.

Proteklog je vikenda u Barceloninoj gostujućoj pobjedi nad Zaragozom (4-2 pobjeda Barcelone) u sklopu Primere Messi zabio svoj drugi hat-trick u dva posljednja kola i tako došao do brojke od 11 postignutih golova u pet posljednjih utakmica.

Nakon dvoboja predsjednik sportskog društva Barcelone Joan Laporta nazvao ga je “najvećim u povijesti nogometa, odmah uz bok Maradoni i Cruyffu”, a česte su usporedbe i s Peleom.

- Da bi postao legenda, istinski velikan, moraš osvojiti Svjetsko prvenstvo. Ja imam tek 22 godine, sve mi se događa jako brzo i moram ostati smiren – rekao je Messi, koji je potom komentirao i usporedbu sa sunarodnjakom Maradonom i Brazilcem Peleom:

- Nemam namjeru uvrijediti nikoga, ali ja samo želim igrati nogomet, igrati ga na svoj način.

Do naslova svjetskog prveka Messi će “gauče” pokušati odvesti već u Južnoafričkoj Republici, a takav bi rezultat zatvorio usta svim kritičarima koji ga optužuju da za reprezentaciju ne pruža ni približno dobre igre kao za svoj klub.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.