REAL MADRID - BARCELONA 0:2

Messi pokorio Santiago Bernabeu

Foto: AFP
Lionel Messi
Foto: AFP
Pedro Rodriguez
Foto: AFP
Ronaldo Messi
Foto: AFP
Cristiano Ronaldo
Foto: AFP
Barcelona Real
Foto: Reuters
Lionel Messi
Foto: Reuters
Lionel Messi
Foto: AFP
Barcelona
Foto: Reuters
Pedro Rodriguez
Foto: AFP
Lionel Messi
10.04.2010.
u 22:00
U okršaju titana na Santiago Bernabeuu slavila je Barcelona 2:0.
Pogledaj originalni članak

U 160. velikom španjolskom derbiju, Barcelona je svladala Real 2:0 (1:0) ] Po drugi put ove sezone, Barcelona je svladala Real! Ovaj put u Madridu, zgodicima Messija i Pedra, bilo je 2:0 (1:0) i sedam kola prije kraja prvenstva, Katalonci maju tri boda više od Reala. Nije to bio nogometni spektakl, igralo se agresivno, tvrdo, no i u takvoj se utakmici nezadrživi Leo Messi snašao, pa je pokorio i ponosni Santiago Bernabeu!

U gotovo ravnopravnom dvoboju razliku je opet napravio magični Leo Messi! Pa iako ovo nije bio isključivi okršaj Messija i Ronalda, Argentinac je još jednom pokazao da je viša klasa za Realova najskupljeg igrača...

– Bio je to i dvoboj Ronalda i mene, no presudila je momčad. Puno je još do kraja, nije još gotova borba za naslov prvaka – rekao je Messi.

Dvojbeni jedanaesterac

Zbog izostanka ozlijeđenog Abidala, trener Barcelone Pep Guardiola promiješao je svoju obranu. Na desnom je boku bio Puyol, srednji braniči Piquet i Milito, umjesto Abidala na lijevoj strani Maxwell. Dani Alves igrao je ofenzivnije na desnoj strani, no u fazi obrane s Puyolom je bio zadužen za Cristiana Ronalda, koji se malo naigrao. Zanimljivo, Guardiola je na klupi ostavio Iniestu, koji se još nije posve oporavio od ozljede. A na Realovoj je klupi ipak bio Guti, iako je “procurilo” da su se u kraljevskom klubu gadno naljutili nakon njegovih izjava da mu je ovo “zadnji El Clasico”, te da je “Madrid dosadan grad”! Prvi je put bilo vatreno u Realovu 16-ercu u 12. minuti, Messi se probio kroz Arbelou i Raula Albiola, koji ga je, čini se, zahvatio desnom nogom i srušio, no sudac Mejuto Gonzalez samo je odmahnuo rukom!

Da je dosudio 11-erac, ne bi mu se moglo prigovoriti... Nije bilo pravih šansi, sve do 33. minute, kad je Barca povela! Messi je odigrao loptu Xaviju i utrčao u 16-erac, a Xavi je od prve visokom loptom iza leđa domaće obrane, pronašao Messija u kaznenom prostoru. Omaleni čarobnjak prsima je umirio loptu, iz ravnoteže izbacivši Raula Albiola i sa sedam metara svladao Casillasa! Bernabeu je zašutio, Messi je slavio svoj 27. prvenstveni gol, a sedmi u “El Clasicu”! Real je u nastavku krenuo odlučnije, no u 56. minuti domaćin je progutao još jednu gorku pilulu.

Casillas spašavao

Xavi je prekrasno izbacio u šansu Pedra, koji je utrčao iza leđa Arbeloe i sa 16 metara mirno pogodio Casillasov donji desni kut za velikih 2:0!

Tri minute kasnije, Van der Vaart je bio sam ispred Valdesa, no Barcin je vratar izvrsno obranio. Sličnu je zgodu, opet nakon dodavanja Xavija, u 72. minuti imao Messi, ali Casillas je obranio. Šest minuta potom, opet je Messi na ubacivanja Inieste bio sam ispred Casillasa i opet je madridski vratar iskazao vrhunsku formu! Mogao je Messi, i rezultatski unakaziti Real, no i ovako je Barca euforično napustila Madrid...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

FI
FirestarterNY
00:09 11.04.2010.

REAL MADRID - BARCELONA 0:2 Barcelona pokorila Santiago Bernabeu! U okršaju titana na Santiago Bernabeuu slavila je Barcelona 2:1. pa ovo stvarno nema smisla:) da nisam gledao utakmicu i da sam samo clanak procitao nebi ni znao krajnji rezultat...i od novinara VL stvarno previse...

TH
than
23:13 10.04.2010.

Ovakav nogomet i onaj koji se igra kod nas nemaju nikakvih dodirnih tocaka. Eto i 0:2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
00:07 11.04.2010.

janez, daj si najdi život