NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Milan uzvraća Bruggeu, Stuttgart u Ateni

04.11.2003.
u 00:00
U Bruggeu će se sresti braća Šimić, Josip i Dario, no upitno je hoće li igrati
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Nakon senzacionalne pobjede u Milanu prije dva tjedna, nogometaši Cluba Bruggea dvaput su posrnuli u belgijskom prvenstvu, trenutačno su peti, no sve će biti zaboravljeno ako crno-plavi večeras načine još jedno čudo i pobijede Milan i drugi put.

- Iznenadili smo u Milanu, pa će prvak Europe sutra sigurno biti oprezniji, bit će to, vjerujem, do kraja otvorena utakmica. Veselim se što ću vidjeti brata, no i dalje nisam u planovima trenera i razmišljam o odlasku - rekao je nogometaš Cluba Bruggea Josip Šimić.

Tomislav Butina branio je u porazu od Lokerena, i njegov je današnji nastup neizvjestan, jer trener Belgijaca često mijenja vratare. Dario Šimić je nakon nastupa u derbiju talijanskog prvenstva među putnicima na tu zahtjevnu utakmicu, no Carlo Ancelotti također često mijenja igrače.

- Igramo svaki treći dan, ritam je naporan i trener nas odmara. Ne znam hoću li biti u sastavu, to saznamo tek na dan utakmice. S obzirom na to da sam igrao posljednje dvije, možda će utakmicu početi Cafu. No, najvažnije je da u toj teškoj utakmici pobijedimo, s tom pobjedom posve bismo se približili osmini finala i tako neutralizirali milanski poraz - rekao je uoči dvoboja Dario Šimić.

Tako će vjerojatno još jednom propasti bratski sudar. No, naši nogometaši će se međusobno sučeliti u Ateni gdje će se susresti Panathinaikos i Stuttgart. I dok će Silvio Marić gotovo sigurno istrčati, upitan je nastup Gorana Vlaovića. Felix Magath, strateg vodeće momčadi njemačke lige, ne može zamisliti sastav bez Zvonimira Solde i Jurice Vranješa. Grcima je to posljednja prilika da se uključe u borbu za sljedeći krug.

Marseilleski Olympique u Portu traži priliku za uzvrat, no francuska momčad je u krizi. Bit će to odlučujući dvoboj za drugo mjesto u skupini, Porto ima dva boda više od Olympiquea i stoga će najbolja portugalska momčad pokušati sve da dođe do pobjede. Pred Vedranom Runjom je još jedno veliko iskušenje.

I ostali susreti nude puno uzbuđenja, strašni Real gostuje kod Partizana u Beogradu, Lazio u Rimu dočekuje jaku Chelsea i sanja osvetu. Na Old Traffordu još jedno otočko sučeljavanje, Manchester Unitedu, kojem se vraća odlični Paul Scholes, u goste dolazi Glasgow Rangers. Čeka nas još jedna uzbudljiva nogometna večer.

IGOR FLAK

Pogledajte na vecernji.hr