U SJEĆANJE NA ĆIRU

Miroslav Ćiro Blažević dobit će svoju poštansku marku, na predstavljanju Dalić i legendarni dinamovci

Foto: Hrvatska pošta
Miroslav Ćiro Blažević dobit će svoju poštansku marku, na predstavljanju Dalić i legendarni dinamovci
07.10.2024.
u 08:33
Predstavljanje Ćirine poštanske marke je danas u Westinu, a nazočit će Dalić, Kustić, neki sadašnji vatreni, pripadnici Dinamove generacije 1982.
Pogledaj originalni članak

Košarkaški virtuoz Dražen Petrović i legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević dobivaju svoje poštanske marke. Hrvatska pošta je do sada izdala 70-ak izdanja maraka sa sportskim temama, počevši od izdanja Zimske olimpijske igre Albertville i Olimpijske igre Barcelona u ratnoj 1992. godini.

Hrvatska pošta na svojim sportskim markama obilježavala je i naše najuspješnije sportaše – Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića, Janicu i Ivicu Kostelić, Blanku Vlašić, Gorana Ivaniševića, Luku Modrića… Obilježili su i važne sportske uspjehe naših reprezentacija – pobjede u Davis Cupu 2005. i 2018., svjetske prvake u vaterpolu 2007. i 2024., u rukometu 2003. godine.

LIGA NACIJA

Dalić se uzdaje u provjerenog čovjeka za kritičnu poziciju. Evo kako će vatreni igrati protiv Škotske

Zbog izostanka klasičnoga desnoga braniča, ali i nedostatka jednoga stopera u rotaciji (Erlića), Hrvatska je protiv Portugala i Poljske igrala u formaciji 3-5-2, s bočnim igračima Jakićem i Pjacom (desno), odnosno Sosom (lijevo). Sada kada je Erlić ponovno u kadru – a tu su još i Šutalo, Pongračić i Ćaleta-Car – otvara se ponovno šansa da se Hrvatska vrati u formaciju s četvoricom u obrani.

Ovjekovječeni su i veliki uspjesi vatrenih – svjetska bronca u Francuskoj 1998., srebro u Rusiji 2018. te ponovno bronca u Kataru 2023. Najnovije izdanje iz 2024. godine “Hrvatski sport” posvećeno je velikanima hrvatskog sporta – košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću i legendarnom nogometnom treneru i izborniku Miroslavu Ćiri Blaževiću. Marke su izdane u “sportskim” arčićima od devet maraka s jednim privjeskom.

Svečano predstavljanje poštanske marke Miroslav Ćiro Blažević održat će se danas u hotelu Westin u 20 sati. Na promociji ćemo se prisjetiti inspirativne priče o životu i sportskoj karijeri legendarnog Ćire, a događaju će nazočiti i aktualni izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, dio hrvatskih reprezentativaca te pripadnici Dinamove legendarne generacije ‘82.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.