VATRENE DESETKE U društvo Mlinarića, Bobana i Kovača ušao je i Luka Modrić

Mlinarić: Luka mora bolje

12.02.2009.
u 09:47
Pogledaj originalni članak

Dvije su velike desetke obilježile povijest hrvatske reprezentacije, Zvonimir Boban i Niko Kovač, ali i prvi igrač koji je nosio taj dres bio je prava veličina. Marko Mlinarić došao je 1990. godine na utakmicu Hrvatska - SAD kao desetka Cannesa, u kojemu je istodobno igrao Zinedine Zidane. I tu je utakmicu Mlinka odigrao u Zizouovu stilu, maestralno.

I Niko je zaslužio 10
Prva vatrena desetka u današnjoj reprezentaciji ima dva miljenika: Niku Kranjčara i Luku Modrića. Sentimentalno je vezan uz Dinamo i ne može prežaliti što taj dvojac nogometnih genijalaca nije odigrao barem jednu sezonu zajedno u Maksimiru.

- Luka je zaslužio desetku reprezentacije, ali da ju je dobio Niko, isto bi bilo u redu - kaže Marko Mlinarić.

Je li Luka pravi nasljednik Bobana i Nike Kovača?
- Po igračkoj je klasi na Bobanovu tragu. Ne bih ga uspoređivao s Nikom, jer nisu igrači iste pozicije.

Modrić spada u najveće desetke Europe.
- Po potencijalu, stavio bih ga uz bok Kaki, Ronaldinhu, Messiju, ali još ga ne vidim u idealnom izdanju. Pratim njegove nastupe u Engleskoj i smeta mi kad u TV prijenosima preuveličavaju njegov učinak i igru. Dobro vidim da Modrić za sada ne igra vrhunski, nego solidno. On u Tottenhamu pokazuje najviše 60 posto svojih mogućnosti.

Je li Tottenham preslaba momčad za njega?
- Zar Tottenham nije među pet najboljih engleskih klubova? Ja sam očekivao više, čak i od Luke, koji je je Premijernoj ligi zabio samo jedan gol.

Koliko će nam nedostajati posljednja desetka Kovač?
- Zadužio je reprezentaciju, kao vodonoša zabio je 15 golova, nikada se nije štedio. Niko Kovač zaslužio je da mu se organizira oproštajna utakmica. A njegovi nasljednici su Vukojević i Pokrivač - zaključio je Mlinarić.

Modrić nije najmlađi
Luka Modrić nije najmlađa vatrena desetka. Legendarni Boban preuzeo ju je od Mlinke kao 22-godišnjak i do 31. godine predvodio vatrene na EP-u 1996. i SP-u 1998. Luka ga je po broju velikih natjecanja dostigao s nepune 24 godine.

Pogledajte na vecernji.hr