DVA PORAZA ČILIĆA

Mnogi se sad pitaju: Kamo je nestao pobjednik US Opena?

Foto: Reuters/PIXSELL
Mnogi se sad pitaju: Kamo je nestao pobjednik US Opena?
12.11.2014.
u 23:00
Ne umanjujući značaj njegova plasmana na skup osmorice najboljih tenisača svijeta, ostaje dojam da je Marin na Masters došao potpuno nespreman.
Pogledaj originalni članak

Kamo je nestao pobjednik US Opena, pitaju se mnogi gledajući ovih dana Marina Čilića na Mastersu u Londonu. Nakon glatkog poraza od najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića u prvom kolu (1:6, 1:6 za 56 minuta), Međugorac se nije puno više naigrao ni u drugom. Od Čeha Tomaša Berdycha, sedmoga na ATP listi, izgubio je sa 3:6, 1:6 za 75 minuta igre. Time je plasman u polufinale za Marina ostao samo san.

Je li nadlaktica ili glava?

Ne umanjujući značaj njegova plasmana na skup osmorice najboljih tenisača svijeta, ostaje dojam da je Marin na Masters došao potpuno nespreman. Je li u pitanju nadlaktica (nekoliko se puta hvatao za rame) ili glava (mentalna čvrstina, samopouzdanje), teško je reći, ali činjenica je da su kvalitetne pripreme očito izostale.

U prvom je setu Berdych dva puta oduzimao servis našem tenisaču, prvi put već u prvom gemu. Pri omjeru 3:4 Čilić nije iskoristio dvije prilike za povratak u set (15:40), a nakon što se Čeh u tom gemu izvukao, već u sljedećem je napravio novi break i dobio set sa 6:3. Uz brojne pogreške našeg tenisača nije služio ni servis – imao je jedva 50 posto ubačenih prvih servisa i pogodio samo jedan as.

U petak s Wawrinkom

U drugom je setu Marin još više pao, teško je povezivao dva dobivena poena pa je Čeh bez većih poteškoća priveo susret kraju. Čilić je ostao na tri asa i 50 posto pogođenih prvih servisa, a broj neprisiljenih pogrešaka zaokružio je na 30 (prema 17 Berdychovih). Nijednom nije uspio oduzeti servis suparniku iako je imao šest prilika za to. Berdych je iskoristio četiri od 11, po dva u svakom setu. Tako je Čeh u međusobnim susretima poveo sa 6-4.

- Potrebna je ipak neka navika. Bilo je u prošlosti igrača koji su igrali jako loše na Mastersu, bit će ih i u budućnosti, nije ovo ništa novo. Lijepa je stvar što sam tu, imam veliki motiv da se vratim i dogodine - napomenuo je Marin.

Njegov posljednji suparnik u skupini, u petak, bit će Švicarac Stanislas Wawrinka protiv kojega je doživio najteži poraz u karijeri. U Monte Carlu ove godine izgubio je 0:6, 2:6, i to za samo 46 minuta (protiv Đokovića je uz također osvojena samo dva gema izdržao 56 minuta). Omjer u međusobnim susretima je 7-2 za Švicarca.

Đoković je u drugom meču skupine svladao Wawrinku sa 6:3, 6:0 i vodi s dvije pobjede, Berdych i Wawrinka imaju po pobjedu i poraz.

>> Čilić: Psihički i fizički sam ispražnjen...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar spira
spira
23:41 12.11.2014.

Jedna lasta ni čini proleće nite jedna pobeda na US open-u . I drugi mnogo prolaze protiv Noleta Najbolji teniser sveta savladao je Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:0

GV
golub Vaso
23:39 12.11.2014.

kamo je nestao pobjednik aus opena?

ZI
zico
01:15 13.11.2014.

ćorava kokoš zrno pogodi.....