PROMIJENILA FORMAT

Modrić dobio značajnu pomoć od Fife. Jedna utakmica dijeli ga od čudesnog rekorda

Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
Modrić dobio značajnu pomoć od Fife. Jedna utakmica dijeli ga od čudesnog rekorda
21.09.2024.
u 14:47
Ovaj Interkontinentalni kup trajat će tri mjeseca, ali igrat će se samo pet utakmica. Sutrašnjom utakmicom osmine finala natjecanje otvaraju prvak Azije i domaćin Al-Ain i prvak Oceanije Auckland
Pogledaj originalni članak

Hrvatskom reprezentativcu Luki Modriću jedna je utakmica dovoljna da poveća rekord po broju osvojenih naslova s madridskim Realom. Ta jedna utakmica je finale Interkontinentalnog kupa u koje se Real plasirao automatski zahvaljujući FIFA-inoj promjeni formata.

Ovaj Interkontinentalni kup trajat će tri mjeseca, ali igrat će se samo pet utakmica. Sutrašnjom utakmicom osmine finala natjecanje otvaraju prvak Azije i domaćin Al-Ain i prvak Oceanije Auckland, pobjednik će 29. listopada u četvrtfinalu ići u goste prvaku Afrike Al Ahlyju, a ostatak turnira igrat će se u Dohi. Pobjednik dvoboja u Kairu će u polufinalu igrati protiv pobjednika drugog četvrtfinala između sjevernoameričkog prvaka Pachuce i osvajača južnoameričke Cope Libertadores koji će biti poznat tek 30. studenog. Dakako, pobjednik polufinalnog meča 18. prosinca će u finalu igrati protiv Reala.

Modrić je osvajanjem UEFA Superkupa protiv Atalante samostalno zasjeo na vrh s 27 trofeja, a u Interkontinentalnom kupu imat će priliku i za 28. Ukupno bi ih do kraja sezone mogao osvojiti još šest jer je uz Interkontinentalni kup u igri za La ligu, kup, Superkup te Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ovako izgleda format Interkontinentalnog kupa:

Osmina finala:

Al-Ain - Auckland

Četvrtfinale:

Al Ahly - Al-Ain/Auckland

Pachuca - pobjednik Južne Amerike

Polufinale:

Al Ahly/Al-Ain/Auckland - Pachuca/pobjednik Južne Amerike

Finale:

Pobjednik polufinala - Real Madrid

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.