NOVE ODLUKE

Modrić i društvo mogli bi imati jako tešku sezonu. Jedan potez ključnog čovjeka iznenadio mnoge

Foto: Isabel Infantes/REUTERS
LaLiga - Real Madrid Training
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
LaLiga - Real Madrid Press Conference
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Super Cup - Real Madrid v Atalanta
17.08.2024.
u 16:20
Razmišljamo o davanju stanki tijekom sezone, da igraču damo tjedan dana odmora kako bi mogao otići i ostati sa svojom obitelji, posebno igračima koji igraju za reprezentacije
Pogledaj originalni članak

Real Madrid ove sezone bori se za čak sedam trofeja. Jedan su zapravo već osvojili, UEFA Superkup protiv Atalante s kojim je za njih započela vjerojatno, ako ne i gotovo sigurno najteža i rasporedom najnatrpanija sezona u povijesti kluba. Liga, kup, Liga prvaka, Španjolski Superkup, Fifin Interkontinentalni kup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Sve u 11 mjeseci. Čak su mediji pisali da bi Real mogao i otkazati nastup na potonjem turniru, ali strateg španjolskog kluba Carlo Ancelotti odlučio se za nešto drugo.

“Igrači trebaju odmor, trebaju odmore i razmišljamo o individualnom odmoru igrača tijekom sezone“, rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare u subotu.

“Razmišljamo o davanju stanki tijekom sezone, da igraču damo tjedan dana odmora kako bi mogao otići i ostati sa svojom obitelji, posebno igračima koji igraju za reprezentacije, koji imaju vrlo malo odmora jer obično ne dobiju ni dan odmora u međunarodnim pauzama”, dodao je.

Ancelotti ne gleda samo na ovu, nego i na iduću sezonu nakon koje u ljeto 2026. slijedi Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Americi.  Pošteno, i neće ništa izgubiti jer Real ima dovoljno širok i kvalitetan roster da si omogući tako nešto. Dovođenjem Kyliana Mbappea još su jači.

“U ovom trenutku još uvijek ne znamo ni datum (klupskog Svjetskog prvenstva), isto je s Interkontinentalnim. Licitiramo za sedam naslova, ali još ne znamo kada i kako“, kaže talijanski stručnjak.

Je li FIFA pretjerala? Pa može se reći da je, jer sedam natjecanja u godini dana koliko će igrati Real, vjerojatno kroz povijest ni Englezi nisu igrali. Englezi koji u sezoni igraju dva kupa, a ne jedan. Udruga profesionalnih nogometaša (PFA) upozorila je FIFU da je spremna na štrajk igrača te na udruženje s FIFPRO i Udrugom svjetskih liga (WLA) i pokretanje pravnog postupka ako se nastave stvarati nova natjecanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.