NAKLONIO MU SE

Modrić se na Instagramu javio legendi, objava koju mu je posvetio vrlo je emotivna

Foto: Antonio Bronic/REUTERS
Nations League - League A - Group 1 - Croatia v Poland
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
Nations League - League A - Group 1 - Portugal v Croatia
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
FILE PHOTO: Australian Open
11.10.2024.
u 16:23
Sportska legenda i uzor sportašima. Čestitam ti na spektakularnoj karijeri i nasljeđu koje ostavljaš - napisao mu je Modrić na Instagramu
Pogledaj originalni članak

Jedan od najvećih tenisača u povijesti igre, Španjolac Rafael Nadal na kraju ove sezone prestat će se aktivno baviti tenisom. Objavio je to u četvrtak u emotivnom videu na društvenim mrežama. Sama objava skupila je milijune pregleda i reakcija, nema sportaša i navijača, čak i onih do jučer ljutitih suparnika koji mu se nije naklonio zbog svega što je postigao u sportu. Nadal će svoj zadnji meč odigrati u sutdenom na Davis Cupu u Malagi.

- Pozdrav svima. Ovdje sam da vam javim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Realnost je da su to bile teške godine, posebno posljednje dvije, u kojima nisam mogao igrati bez limita. Očigledno je da je ovo za mene teška odluka. Razmišljanje o njoj mi je uzelo puno vremena, ali donio sam odluku - objavio je Nadal svoju odluku.

Kako rekosmo, nema sportaša koji se ne divi svemu što je Nadal učinio u karijeri. Legendarni ljevoruki Španjolac karijeru završava s 22 pojedinačna Grand Slam naslova u 30 finala i s nevjerojatnih 14 trofeja osvojenih na Roland Garrosu, na kojem je ostvario 112 pobjeda uz samo četiri poraza. Osvojio je 92 naslova u pojedinačnoj konkurenciji i još 11 u parovima na ATP Touru. Do broja 1 na pojedinačnoj ATP ljestvici prvi put je došao u kolovozu 2018., a na vrhu je proveo ukupno 209 tjedana. Ima zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji iz Pekinga 2008., a osvojio je zlato i u parovima 2016. u Rio de Janeiru s Marcom Lopezom. Sa španjolskom reprezentacijom četiri je puta trijumfirao u Davis Cupu (2004., 2009., 2011. i 2019.), a na tom će natjecanju i završiti svoj igrački put.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
French Open
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
Tennis - Men's Doubles Second Round
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
Tennis - Men's Singles semifinals
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
Tennis - Men's Singles semifinals

Među brojnim čestitarima Nadalu našao se i Luka Modrić. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i desetka madridskog Reala na Instagramu je posvetila objavu velikom Španjolcu:

-  Sportska legenda i uzor sportašima. Čestitam ti na spektakularnoj karijeri i nasljeđu koje ostavljaš - napisao mu je Modrić na Instagramu.

Španjolac je najuspješniji tenisač svih vremena na zemljanoj podlozi (484-51), zbog čega je i prozvan "kraljem zemlje", a s najuspješnijim tenisačem u povijesti Srbinom Novakom Đokovićem i legendarnim Švicarcem Rogerom Federerom, koji se umirovio prije dvije godine, činio je najuspješniji teniski trojac svih vremena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.