JAVIO SE I FEDERER

Đokovića obuzele emocije, ovakvu objavu već dugo nije napisao, nižu se reakcije

Wimbledon 2023 - Day Fourteen - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Steven Paston/PRESS ASSOCIATION
1/5
10.10.2024.
u 19:37

U međuvremenu se pisalo da bi se Federer još jednom mogao vratiti na teniski teren i odigrati egzibicijski meč protiv Nadala, a i nesumljivo se cijeli teniski svijet tome nada

"Pozdrav svima, ovdje sam da Vam kažem da završavam profesionalnu igračku karijeru", objavio je velikan bijelog sporta Rafael Nadal.

Ovo su jedne od rijetkih situacija na koje si spreman, ali koje te svejedno šokiraju, isto kao i s Rogerom Federerom. Ovaj velemajstor i prije svega veliki gospodin danas je rekao "zbogom tenisu". Ne još u potpunosti jer odigrat će završi turnir Davis Cupa sa španjolskom reprezentacijom, al nakon toga njegova igračka karijera definitivno će završiti.

U međuvremenu se pisalo da bi se Federer još jednom mogao vratiti na teniski teren i odigrati egzibicijski meč protiv Nadala, a i nesumljivo se cijeli teniski svijet tome nada. Kako bi samo tribine bile popunjene ako bi do njega došlo. Kad već govorimo o velikom Švicarcu, kad je saznao da se njegov veliki rival i prijatelj oprašta, istog trena se javio na društvenim mrežama objavivši:

"Kakva karijera, Rafa! Uvijek sam se nadao da ovaj dan neće nikada doći. Hvala ti za nezaboravne uspomene i sjajne uspjehe u igri koju volimo. Bila mi je apsolutna čast!". A evo što je na svojim kanalima društvenih mreža napisao Novak Đoković:

"Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazim poštovanje koje imam prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Nadahnuo si milijune djece da počnu igrati tenis i mislim da je to vjerojatno najveće postignuće koje netko može poželjeti. O tvojoj upornosti, predanosti i borbenom duhu učit će se desetljećima. Tvoje nasljeđe će živjeti zauvijek.

Samo ti znaš što si sve morao proći da postaneš ikona tenisa i sporta općenito. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do same granice u našem rivalstvu koje je najviše utjecalo na mene kao igrača. Tvoja strast prema predstavljanju Španjolske uvijek je bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa španjolskom Davis Cup reprezentacijom. Bit ću tamo osobno da odam počast tvojoj zvjezdanoj karijeri".

22 Grand Slama, 14 Roland Garrosa, 36 Mastersa (39 ako uračunamo i parove), dvije zlatne olimpijske medalje, čudesna karijera. Samo mu barem jedan ATP Finals nedostaje. Odigrao rekordnih 60 mečeva s Đokovićem i 40 s Federerom s kojim je, pogotovo na betonu, odigrao vjerojatno najatraktivnije mečeve u teniskoj povijesti. Na zemljanoj podlozi poskidao je sve žive rekorde. Hoće li ga tu itko prestići? U teoriji može svatko, ali u praksi jako teško, gotovo nemoguće. Hvala ti Rafa na svemu.

Komentara 2

SL
slavenZadravec
19:57 10.10.2024.

Od svih postojećih rekorda u tenisu 14 RG-a će biti najteže dosegnuti. O njegovom vremenu će se ggovoriti - Kada je Rafa hodao zemljom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije