dvije meč-lopte

Modrić: Tika-taka igra Hrvatska

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Modrić: Tika-taka igra Hrvatska
11.06.2012.
u 20:21
Zdravko Mamić, a on valjda zna najbolje, najavio je da će Luka Modrić nakon Eura u najveći klub
Pogledaj originalni članak

Za njega je to Manchester United. A Luka? Oči su nemirno, nekako vragolasto, takav i nogomet igra, uzbuđeno vrludale. Ne djeluje poput tipa od 40 milijuna eura. Ali, već sada je u Poljskoj pokazao svoju vrijednost.

Ako ga Alex Ferguson zaista toliko želi, onda će morati duboko posegnuti u blagajnu. Modrić je taj, on može vratiti snove Unitedu.

– O transferu ćemo nakon Eura, ovdje sam zbog nekog drugog posla – kratko će Modrić o temi kojom ga opsjedamo danima.

Taj posao za sada odlično radi. Kada je preuzeo dirigentsku palicu u sredini terena, kada se složio trokut, Hrvatska je počela dominirati.

– Trebalo mi je prvih petnaestak minuta da se snađem. Pa, mjesec dana nisam igrao utakmice. Jedno je trenirati, a drugo igrati – objašnjava Luka.

I onda je krenulo. Lopta je išla iz prve-druge, Irci su bjesomučno trčali, u pravilu kasnili. Hrvatska je sakrila loptu. Haubice Mandžukić i Jelavić su zabijale, bokovi su probijali i probijali, bušili rupe, a dirigent s palicom sve je to kreirao.

– Jest, igrali smo odlično, Sakrili smo im loptu, ovako moramo uvijek igrati. Kad smo uhvatili svoj ritam, Irci nisu mogli ništa. U ovoj skupini igra se tika-taka, ali igra ga Hrvatska. Samo neka tako nastavimo, ovakva Hrvatska može igrati protiv svake momčadi na svijetu – kazao je Modrić.

Da ne bi bilo zabune, nakon uvjerljivih 3:1 sve izgleda lijepo i krasno. Ta ista Irska, kojoj smo mi zabili tri gola primila ih je isto toliko, ali u posljednjih četrnaest utakmica.

– I prije utakmice znali smo da moramo odigrati na visokoj razini. Sada to izgleda lagana pobjeda, ali nije to baš bilo tako na terenu. Istina, kontrolirali smo utakmicu, ali Irci bi zaprijetili u svakom trenutku kad bismo malo stali. Ovo je bila pobjeda momčadi – kaže Modrić.

Našima nije smetalo to što su Irci imali bučniju podršku s tribina. Bilo ih je pet puta više od naših, ali...

– Navijači su bili odlični. Sad će svi krenuti prema Poljskoj, na utakmicu protiv Italije mnogo će ih doći, uvjeren sam u to – rekao je Modrić.

Ni Luka, poput cijele reprezentacije, ne želi imperativ.

– Idemo korak po korak. Spremni smo za velike stvari, ali sada nas čekaju dvije najteže utakmice. Talijani igraju odličan nogomet, bit će to teška bitka. Mi imamo tri boda, toga smo itekako svjesni, znamo da se već protiv Italije može riješiti pitanje drugog kruga. Pozicija nam je odlična, Euro se otvorio kao iz snova – kazao je Modrić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

LE
legenda0001
22:03 11.06.2012.

visoka razina... hahaha... pa Irci su došli do našeg gola kad su poželjeli.. Modrić, a i ostali bi se trebali ugledati na Mandžukića i recimo Jelavića... a Kranjčar i slični... ja ih u igru stavljao nebi.

DU
Deleted user
23:39 11.06.2012.

Modric je bio prava balerina a i ostro je pucao na gol. Uglavnom igrac je napravio svoju zadacu. Sad se trebamo proipremiti za veliku proslavu nad Talijanima.

MC
mcmarko
22:48 11.06.2012.

Što je točno Mordić jučer napravio? Više su radili Perišić i Rakitić od njega.