NIJE TO DEMANTIRALA

Na pomolu senzacionalni povratak: Amerikanka u 40. godini ponovno na terenu?

Foto: Aurore Marechal
The Prelude to The Paris Games 2024
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
Paris 2024 Olympics - Opening Ceremony
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
IOC Session 2030 & 2034 Announcements
Foto: Christopher Creveling/REUTERS
NWSL: Chicago Red Stars at Utah Royals FC
Foto: Hasan Bratic/DPA
FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX 2023
10.10.2024.
u 19:02
Na razmišljanje o povratku potaknula ju je i promjena pravila Međunarodne skijaške federacije koja od ove godine više ne zahtijeva skupljanje bodova na natjecanjima nižeg ranga
Pogledaj originalni članak

Četverostruka osvajačica Svjetskog kupa u alpskom skijanju Amerikanka Lindsey Vonn razmišlja o povratku u natjecateljska borilišta, piše švicarski list Blick. Amerikanka, koja će za tjedan dana proslaviti 40. rođendan, nije komentirala glasine. Blick je napisao kako će se Vonn natjecati u utrkama Svjetskog kupa u Beaver Creeku, a ako njezina forma bude zadovoljavajuća, vratit će se u Svjetski kup.

Vonn, koja se natjecala na najvišoj razini od 2000. do 2019. te je u međuvremenu postala svjetska prvakinja i olimpijska prvakinja u spustu, ove je godine imala operaciju koljena zbog brojnih ozljeda koje je pretrpjela tijekom karijere. Amerikanka je pobijedila u 82 utrke Svjetskog kupa, što je svrstava na treće mjesto među rekorderkama iza sunarodnjakinje Mikaele Shiffrin (97) i Šveđanina Ingemara Stenmarka (86).

Blick također javlja kako je Vonn posljednji put viđena kako trenira na ledenjaku Rettenbach, gdje će krajem listopada započeti nova sezona Svjetskog kupa. Na razmišljanje o povratku potaknula ju je i promjena pravila Međunarodne skijaške federacije koja od ove godine više ne zahtijeva skupljanje bodova na natjecanjima nižeg ranga. FIS je uveo takozvane wild cardove ili pozivnice za odabrane.

Foto: Reuters/Pixsell
Lindsey Vonn
Foto: Reuters/Pixsell
Lindsey Vonn
Foto: Reuters/Pixsell
Lindsey Vonn
Foto: Reuters/PIXSELL
Lindsey Vonn
Foto: DPA/Pixsell
Lindsey Vonn

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.