CIESOVO ISTRAŽIVANJE

Na popisu najperspektivnijih mladih igrača jedan hajdukovac, ali i igrač Slaven Belupa

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo i Varaždin sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Jonathan Moscrop
Hajduk Split v AC Milan U19 - UEFA Youth League - Semi-Final - Stade De Geneve
Foto: ÁNGEL RIVERO
RAYO-BARCELONA 22-23
27.04.2023.
u 07:55
Najviši ukupni rezultat zabilježen je za Barceloninog Pabla Gavija koji iskače u odnosu na igrače iste dobi i pozicije
Pogledaj originalni članak

Međunarodni centar za sportske studije u svom se novom istraživanju posvetio mladim igračima. Naime, CIES je napravio popis najboljih i najperspektivnijih U20 igrača u 75 liga diljem svijeta (20 u svakoj od deset razmatranih pozicija) koji su prikupili najviše službenog igračkog iskustva tijekom prošle godine.

Poredak je slagan prema metodi iskustva, uzimajući u obzir odigrane minute u službenim utakmicama tijekom zadnjih 365 dana, sportsku razinu utakmica te rezultat. Najviši ukupni rezultat zabilježen je za Barceloninog Pabla Gavija koji iskače u odnosu na igrače iste dobi i pozicije.

Najbolji igrači po pozicijama su: Plamen Andreev (Levski Sofija, vratar), António Silva (Benfica, srednji bek), Alejandro Balde (Barcelona, lijevi bek), Rico Lewis (Manchester City, desni bek), Arthur Vermeeren (Royal Antwerp, defenzivni vezni), Pablo Gavi (Barcelona, središnji vezni), Bilal El Khannouss (KRC Genk, ofenzivni vezni), Matheus Martins (Watford, lijevo krilo), Ângelo Gabriel (Santos, desno krilo) i Marcos Leonardo (Santos, centarfor).

Na prestižnoj listi našlo se i nekoliko hrvatskih igrača te igrača u hrvatskom klubovima. Tako je mladi Hajdukovac Rokas Pukštas na listi najboljih srednjih veznjaka, u društvu igrača poput Gavija i Judea Bellinghama (Borussia Dortmund).

Na listi lijevih krila je Gabriel Vidović koji ima sjajne nastupe u nizozemskom Vitesseu iz Arnhema. Rođeni Nijemac s hrvatskim korijenima nastupa za mlađe uzraste naše reprezentacije i sve je prepoznatljiviji u vrhunskom nogometnom društvu.
A na popisu je i jedan igrač iz SuperSport HNL-a -  Ante Crnac iz Slaven Belupa probio se među najperspektivnija desna krila. 

>> Modrić o Dinamu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

M3
Miro 3m
08:44 27.04.2023.

Rođeni Nijemac? Pa valjda Hrvat, rođen u Njemačkoj!!!

Avatar southman
southman
08:26 27.04.2023.

Gavi ispred Belinghama je smijurija. Isto kao što su izostavili Pedrija sa popisa.