MARIJAN VLAK:

Najbolji igrač Red Bulla Soriano bolje je plaćen od svakog dinamovca

Foto: Reuters/PIXSELL
Duje Ćaleta Car
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
16.08.2016.
u 16:45
– U oba je dvoboja Salzburg dominirao. Salzburg pokušava igrati brzo, nije na razini one momčadi otprije dvije godine, ali svakako su ozbiljan sastav – smatra Vlak.
Pogledaj originalni članak

Dinamov sportski direktor Marijan Vlak zadužen je za snimanje suparnika plavih. Tako je Vlak gledao uživo i dvije prvenstvene utakmice Red Bull Salzburga, 2:0 pobjede – kod kuće protiv St. Pöltena i u gostima kod Rieda...

– U oba je dvoboja Salzburg dominirao. Salzburg pokušava igrati brzo, nije na razini one momčadi otprije dvije godine, ali svakako su ozbiljan sastav – smatra Vlak i ocjenjuje austrijskog prvaka po linijama, istaknimo da Salzburg igra u 4-2-3-1 sustavu:

– Vratar Walke je iskusan (33 godine, op. a.), nema previše posla u prvenstvu i teško je procijeniti njegovu kvalitetu. Na desnom je defenzivnom boku Lainer (23), brz je i agresivan, često voli otići prema naprijed i zna biti opasan. Na lijevoj će strani igrati Ulmer (30) ili Stangl (24), ni jedan ni drugi nemaju napadačke aspiracije, a protiv St. Pöltena “curilo” je preko iskusnog Ulmera. Srednji su braniči naš mladi reprezentativac Ćaleta-Car (19) i Hinterreger (23). Nisu bili previše na iskušenjima, ali u svom načinu igre Salzburg ostavlja dosta prostora i tada ti srednji braniči, koji nisu brzi, imaju problema – kaže Vlak i nastavlja:

– Na poziciji zadnjih veznih bit će Brazilac Bernardo (21) i Laimer (19). Bernardo je odgovoran i tehnički jak igrač točnoga dodavanja, u Riedu je bio i strijelac, iznimno je važan za momčad. Lainer je pak prava radilica, iznimno je pokretljiv, žilav i uporan...

Ispred njih bi trebao biti triling Lazaro (20) – Dabbur (24) – Berisha (23), tu je i Reyna (22)...

– Lazaro je jak u igri jedan na jednoga, dobar je i neugodan dribler, tehnički profinjen. Dabbur je izraelski reprezentativac (usput, ima i palestinsko državljanstvo, op. a.), došao je iz Grasshoppersa, odgovoran je, igra za momčad. A u vrhu napada je Španjolac Soriano (30), kapetan momčadi koji zarađuje milijun i 200.000 eura neto godišnje (najbolje plaćen dinamovac je Fernandes sa 900.000 €) i ne ide mu se nikamo, ovih je dana odbio i ponudu Valencije...

– Soriano je salzburški “kralj”! Sve se vrti oko njega, pravi je kapetan kojeg momčad slijedi, “kiler” u 16-ercu, stabilizator momčadi – kaže Vlak i zaključuje:

– To je ambiciozan sastav željan afirmacije, ali naše su šanse vrlo dobre! Iskusniji smo, imamo pravo biti optimisti – smatra Vlak. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.