MA NEĆE VALJDA

Najgori scenarij: Ni dvije pobjede Hrvatskoj ne jamče polufinale

Foto: DPA/Pixsell
Najgori scenarij: Ni dvije pobjede Hrvatskoj ne jamče polufinale
19.01.2014.
u 22:11
Ako u utorak mi pobijedimo Ruse, a Šveđani Poljake, u zadnjem kolu drugog kruga moramo se nadati da u dvoboju Švedske i Francuske neće biti nikakve "kuhinje". Naime, u slučaju pobjede Švedske protiv "trikolora" od jednog ili dva gola razlike i naše protiv Poljske, stvorio bi se krug nas, Šveđana i Francuza u kojem bi mi ispali zbog najlošije gol-razlike u tom krugu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski rukometaši do 25. minute utakmice prvog kola drugog kruga protiv Francuske u napadu su djelovali fantastično, dok smo "trikolore" u igri držali zbog relativno propusne obrane i danas neraspoloženog Mirka Alilovića. Držali smo vodstvo, kontrolirali igru, a u tom je trenutku Claude Onesta napravio ključni potez, u igru je uveo Thierryja Omeyera.

Dolazak legendarnog 37-godišnjeg vratara na gol Francuske kao da je uvukao strah u izabranike Slavka Goluže koji su u napadu jednostavno stali. Omeyer se razbranio, naši su promašivali, Francuzi to kažnjavali te na kraju stigli do pobjede 27:25.

Iako su do kraja drugog kruga svakoj reprezentaciji za odigrati ostale dvije utakmice, Hrvatskoj zbog poraza od dva razlike možda ni dvije pobjede neće biti dovoljne za polufinale.

Ako u utorak mi pobijedimo Ruse, a Šveđani Poljake, u zadnjem kolu drugog kruga moramo se nadati kako u dvoboju Švedske i Francuske neće biti nikakve "kuhinje". Naime, u slučaju pobjede Švedske protiv "trikolora" od jednog ili dva gola razlike i naše protiv Poljske, stvorio bi se krug nas, Šveđana i Francuza u kojem bi mi ispali zbog najlošije gol-razlike u tom krugu.

To je onaj najgori scenarij, međutim treba pričekati utorak i rasplet drugog kola drugog kruga nakon čega se možda bolje poslože kockice za Hrvatsku pa nećemo strahovati od "kuhinje" Francuska i Šveđana, već u izravnom dvoboju s Poljacima izboriti polufinale i vjerojatni susret s domaćinom Dancima.

>> Francuska pobijedila Hrvatsku, nestali smo čim je ušao Omeyer
>> Nevjerojatan preokret Poljske, Švedska bolja od Rusije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

SA
SI aka SI
09:33 20.01.2014.

Jučer ujutro ako si čitao novine si stekao dojam da osim Francuske i Hrvatske nitko (osim eventualno Danaca koji samo zbog domaćžinstva imaju neke šanse) ne igra ozbiljan rukomet. I to u kontekstu velikog rivaliteta Francuza i Hrvata. Usput, koliko ja razumijem pojam rivalitet- to bi bio odnos između dvije strane koji je potpuno ravnopravan i njihovi mečevi su uvijek neizvjesni do zadnjih sekundi. Zapravo je istina da smo mi Francuzima uglavnom mušterije, barem nakon OI u Ateni koje su održane prije punih 9 godina. Nakon toga su oni kiksali samo lani u Španjolskoj i preklani u Srbiji (gdje su ipak tempirali formu za OI gdje su opet oni nas razguzili). Mi smo pak i dalje odlična momčad, ali zlatom se nismo okitili jako dugo, a ne ispadamo baš uvijek i samo od Francuza. Znali su se na tom putu nači i odlični Danci. Rezultati su odlični, ali mi ih uz to i uzdižemo i predstavljamo se nesavladivom velesilom za sve osim ponekad Francuze. E pa rukomet znaju igrati i Danci, Španjolci, Poljaci i Šveđani, tako da je svaka medalja uspjeh i na to se moramo priviknuti.

RI
Rizlman
22:52 19.01.2014.

Francuska će nabiti Bjelorusiju, pa se moramo nadati da Poljska može otkinuti bar bod Švedskoj, iako u to sumnjam. U tom slučaju, da u idućem kolu pobjede i Francuska i Švedska, mi možemo ispasti ako u zadnjem kolu Švedska pobjedi Francusku jedan, dva i tri gola razlike. Ovo što ste napisali gore da je samo jedan i dva razlike, to nije točno, jer ako Šveđani dobiju tri razlike oni će imati plus dva, a mi i Francuska po minus jedan gol-razliku, a u tom slučaju Francuzi su opet bolji jer su nas pobjedili. To je tako, mi smo vodili Švedsku tri razlike pa smo primili jedan glupi gol iz kontre nakon što smo promašili zicer u napadu, a onda opet u zadnjoj sekundi primimo gol jer ih puštamo da pucaju, i sad smo se zbog toga našli u nebranom grožđu, nemamo stvari pod svojom kontrolom, i to nije dobro. Dobro je jedino što Francuzi moraju igrati na pobjedu sa Šveđanima, jer oni se neće kockati da izgube 1-2 razlike, jer to se lako može pretvoriti onda u 4 razlike za Švedsku, a onda bi i oni mogli ispasti. Da smo bar večeras izgubili jedan razlike a ne dva. Ništa, što je tu je, odraditi svoje pa čekati.

DH
dalibor.hren
09:46 20.01.2014.

To je to: imaju izbornika stručnjaka, imaju "starce" Karabatića, Fernandeza, Omeyera.............