Ima li tko snažniji?

Najjači bračni par u Hrvatskoj: 'Spreman sam za borbu protiv Čagajeva'

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
'SPECIJAL MAX 12.09.2013., Split - Mark de Mori profesionalni boksac iz Australije i supruga Milijana iz Pozege treniraju u dvorani za dizanje utega u Splitu s trenerom Boskom Cavkom. Photo: Ivana Iv
Foto: Dusko Mirkovic
17.05.2013., Pozega - Australski boksac Mark De Mori je svjetski prvak u superteskoj kategoriji po WBU. On je pred pozeskom publikom u dvorani Grabrik pobjedio Adnana Buharliju, bosanskohercegovackog bosaca, koji je predao mec u sestoj rundi. Photo: Dus
12.09.2013., Split - Mark de Mori profesionalni boksac iz Australije i supruga Milijana iz Pozege treniraju u dvorani za dizanje utega u Splitu s trenerom Boskom Cavkom. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
12.09.2013., Split - Mark de Mori profesionalni boksac iz Australije i supruga Milijana iz Pozege treniraju u dvorani za dizanje utega u Splitu s trenerom Boskom Cavkom. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
12.09.2013., Split - Mark de Mori profesionalni boksac iz Australije i supruga Milijana iz Pozege treniraju u dvorani za dizanje utega u Splitu s trenerom Boskom Cavkom. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: VL
Max
06.02.2015.
u 19:33
– Don King pozvao me u Las Vegas na sastanak, trebali smo dogovoriti borbu s Bermaneom Stivernom, ali on je izgubio meč protiv Deontaya Wildera. Da je ostao prvak po WBC-u, borio bih se s njim – rekao je Mark za Max!
Pogledaj originalni članak

Divna ljubavna priča o australskom boksaču, odličnom teškašu Marku de Moriju i našoj Milijani Vojnović iz Požege, nekadašnjoj državnoj prvakinji u kik-boksu, dobila je svoj nastavak, piše sportski tjednik Max!

Još prije godinu i pol dana pisali smo kako se mladi bračni par, koji se upoznao u Australiji, slučajno našao u Splitu. Mark, koji cilja na svjetsku titulu najboljeg boksača, naletio je na dvoranu, upoznao Marka Žaju, Boška Čavku, Branka Cikatića, Ivana Šimundžu i ostale sportske velikane i odlučio se nastaniti u Splitu. Upoznali su draži picigina i svega onog posebnog što krasi Split.

– Oduševili smo se i odlučili ostati ovdje – rekao nam tada Mark.

Godinu i pol poslije Mark i Milijana i dalje su u Splitu, i dalje svakodnevno pohode dvoranu, s tim da je gorostasni Australac sve bliže borbi za svjetsku titulu. Ne, još uvijek nije stigao do borbe s Kličkom, ali njegov novi cilj je prvak po WBA verziji Ruslan Čagajev. Mark je bio u Las Vegasu, zajedno sa svojim menadžerom, legendarnim Don Kingom.

– Don King pozvao me u Las Vegas na sastanak, trebali smo dogovoriti borbu s Bermaneom Stivernom, ali on je izgubio meč protiv Deontaya Wildera. Da je ostao prvak po WBC-u, borio bih se s njim, ali sada je ta borba otpala – kaže nam Mark.

No, njegovi nastupi, pobjede i borbeni stil nisu ostali nezapaženi.

– Imam mnogo ponuda za borbe po cijeloj Europi, ali moj cilj je boriti se za svjetsku titulu. Dok sam gledao ovaj posljednji meč u Las Vegasu i gledao kako Stiverne gubi, bilo mi je iznimno teško. Dugo čekam taj meč za svjetsku titulu i neću odustati dok ne ostvarim taj cilj – priča Mark.

Trenutačno je sedmi na WBA ljestvici i s pravom gleda prema naprijed. Čak i prema Kličku.

– Neće ta borba tako skoro, izgleda da Kličko već ima dogovorene protivnike za sljedećih nekoliko borbi. Trenutačno sam koncentriran na borbu protiv WBA prvaka Ruslana Čagajeva, meč s njim puno je izgledniji, realniji. Vjerujem da će doći do njega, zbog toga sam stalno u punom treningu, spreman u svakom trenutku izaći u ring – govori Mark.

A dok je Mark u Las Vegasu gledao, dogovarao, pregovarao i bio u društvu s velikanima poput Evandera Holyfielda, Milijana je postala najjača žena u Hrvatskoj. U Virovitici je postala državna prvakinja u powerliftingu. I to ne samo prvakinja u svojoj kategoriji do 57 kilograma već i pobjednica u apsolutnoj kategoriji.

– Kada se gledaju sve tri discipline (čučanj, potisak s klupe, mrtvo dizanje), podignula sam više kilograma nego bilo koja žena u povijesti Hrvatske. U čučnju sam digla 112,5 kilograma, u potisku (bench) 70 kilograma, a u mrtvom dizanju 125 kilograma. Nije loše za mene, koja sam teška 55,6 kilograma, zar ne – smije se Milijana.

>>Cijelu priču, a i još mnogo toga zanimljivog, možete pronaći u novom broju sportskog tjednika Max! koji u subotu 7. veljače dolazi na kioske!

>>Otkrivamo nove i neobjavljene detalje iz života legendarnog Ćire Blaževića

Foto: VL

Pogledajte na vecernji.hr