NA SAMOM VRHU

Najveće zvijezde belgijske reprezentacije vrijede gotovo kao cijela Hrvatska!

Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
World Cup - Final Draw
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Doha: Izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru
Foto: Carl Recine/REUTERS
World Cup - Final Draw
02.04.2022.
u 11:14
Belgija je do sada 13 puta sudjelovala na svjetskim prvenstvima, a ima jednu medalju manje od Hrvatske, broncu iz 2018. Na tom prvenstvu u polufinalu je bila poražena od Francuske 0:1, a za treće mjesto svladala je Englesku 2:0.
Pogledaj originalni članak

Ždrijeb u Kataru postavio je Hrvatsku s Marokom, Kanadom i Belgijom u skupinu F, što je izbornika Zlatka Dalića učinilo zadovoljnim. Vjerojatno jer vjeruje, kao i svi koji prate vatrene, da nakon prva dva susreta može do maksimalnog broja bodova.

Naravno, nikoga ne treba podcjenjivati jer ne bi bili tu gdje jesu da ne vrijede. Ali, najviše pozornosti ipak u ovim početnim analizama treba posvetiti onome tko glasi kao najjači, najopasniji, najzahtjevniji protivnik.

Stoga, okrenimo se Belgiji, reprezentaciji koja je od rujna 2018. do prije nekoliko dana držala prvo mjesto na Fifinoj rang-listi. Belgija je do sada 13 puta sudjelovala na svjetskim prvenstvima, a ima jednu medalju manje od Hrvatske, broncu iz 2018. Na tom prvenstvu u polufinalu je bila poražena od Francuske 0:1, a za treće mjesto svladala je Englesku 2:0.

Belgijski reprezentativci nastupaju u nekim od najvećih europskih klubova, Real Madridu (Courtois, tržišna vrijednost 65 milijuna eura), Manchester Cityu (De Bruyne, 90 milijuna), Youri Tielemans (Leicester City, 55 milijuna) Chelseaju (Lukaku, 85 milijuna), Milanu (Saelemaekers, 20 milijuna), Liverpoolu (Origi, 12 milijuna)..., a osim Modrića i Kovačića, svlačionice s Belgijcima dijele i Vrsaljko u Atleticu s Carrascom, Pongračić u Borussiji Dortmund s T. Hazardom i Witselom, te Vida s Batshuaijem u Bešiktašu...

Vatreni prema Transfermarktu vrijede 321 milijun eura, a četiri najskuplja Belgijca 295 milijuna eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kažemja
13:33 02.04.2022.

I kakve to veze ima,ne igra novac ,nego igrači.Ali je činjenica da nam Belgijanci uz Portugal i Francusku najmanje leže .