KRUNOSLAV JURČIĆ:

Nama se neće dogoditi Parma, naviknuli smo se snalaziti i živjeti na rubu egzistencije

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Nama se neće dogoditi Parma, naviknuli smo se snalaziti i živjeti na rubu egzistencije
24.02.2015.
u 16:30
Sad je u probleme ušla i Istra jer predsjednik Ščeglov dignuo je ruke od kluba. Nije davao veliki novac, ali je i taj novac donosio stabilnost kad grad i županija ne mare za klub
Pogledaj originalni članak

Nije me iznenadila igra Dinama u Osijeku jer znam kako je teško voditi Dinamo kad si već u veljači osigurao novi naslov prvaka. Teško je motivirati igrače, sve te strance kad nema podražaja, ni rezultatskoga ni s tribina. To je problem Dinama već godinama, no plavi se mogu izvući na rutinu ili individualnu kvalitetu. Na Dinamo uvijek gledam na specifičan način, prema onome što ih čeka na ljeto. Nažalost, nisam vidio nekakve promjene u igri, ni da se razmišlja o tome što će i kako igrati kad krenu europske kvalifikacije. Nisam vidio nekakvu novu ideju. K tome, stalno je mnogo promjena u sastavu momčadi.

Slaven je pobjegao

No u HNL-u Dinamo nema problema, u ovom je trenutku zanimljivija borba za ostanak u ligi. I bit će 'knap' do kraja. Slaven Belupo napravio je veliki posao pobjedom nad izravnim suparnikom, to je za Koprivničane bila najvažnija utakmica. Dobili su Istru i sad su se odmakli su od zone ispadanja. To će im donijeti i potreban mir, uvijek je teško kad si u toj zoni u kojoj su sada Zadar, Istra i Osijek.

Zadar i Osijek promjenama trenera dobili su novu energiju. No i prošli put sam rekao da je veći problem u kvaliteti igračkog kadra i organizaciji kluba. Zato će Štimac u Zadru i Šušak u Osijeku morati uložiti puno energije. Problem je što je to pojedinačna energija, a ona je brzo potrošna jer jedan čovjek sam ne može dugo nositi klub. Osijek i Zadar 'škripe' u organizaciji. I zato se bojim da će nakon početnog elana i dobrih rezultata doći do pada. Zadru se to već dogodilo, a slično prijeti i Osijeku. Pa i Rukavina je sve podignuo kad je došao prije sedam-osam mjeseci u Osijek, a onda polako kopni ta energija u i klubu i oko njega. Po igračkom kadru Osijek i Zadar tu su negdje. Imaju i imat će problem jer za spas im trebaju pobjede, a kad treba igrati organizirano, kad moraš napasti, onda imaju problema. Mnogo se lakše braniti, ali njima sad trebaju pobjede da bi ostali u ligi. Bojim da će glavinjati do kraja prvenstva.

Ščeglov dignuo ruke

Sad je u probleme ušla i Istra jer predsjednik Ščeglov dignuo je ruke od kluba. Nije davao veliki novac, ali je i taj novac donosio stabilnost kad grad i županija ne mare za klub. Istra će ostati na plećima Igora Pamića. Već dugo on vuče klub, ne znam koliko će još moći.

Iako je postojala bojazan da neki od naših klubova neće moći završiti prvenstvo zbog neimaštine, mislim da nam se neće dogoditi Parma. Pa mi smo svi naviknuli na preživljavanje, a Talijani nisu. K tome, naša je nogometna organizacija fleksibilnija i uvijek se nekako sve izvuče. Uostalom, svi žele da prvenstvo završi regularno pa se ne bojim nekakve naše Parme.

>> Cijenim Pamića, svake godine od Istre složi kvalitetnu momčad

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SP
splitskodite1976
00:12 25.02.2015.

Sad ce namjestiti tekmu sa lokomotivom iz 2 u 1.I eto love....