atp

Namještan ždrijeb Grand slamova?

Foto: AFP
Namještan ždrijeb Grand slamova?
20.10.2011.
u 13:37
Međunarodna teniska federacija i proizvođač sportske opreme Nike pod sumnjom su da su od 2008. namještali ždrijeb Grand slamova
Pogledaj originalni članak

Na Antikorupcijskoj konferenciji u Kölnu sumnje je iznijela Katarina Pijetlović, profesorica sportskog prava na fakultetu u Tallinnu.

Ždrijeb Grand slamova obavlja se tako da se prva četiri nositelja ne mogu sastati prije polufinala, a prva dva prije finala, a problem je u tome što je Đoković u 12 od 12 puta bio u ždrijebu s Federerom, a samim time u drugom dijelu ždrijeba uvijek su bili Nadal i Murray.

Pijetlović tvrdi da su šanse da se to dogodi 0,02 posto.
– To je kao da 12 puta bacate novčić i svaki put padne na istu stranu – rekla je Pijetlović

Pijetlović smatra da je za namještanje glavni krivac proizvođač sportske opreme Nike koji je time htio postići da dvojici igrača koji nose njihovu opremu omoguće lakši proboj do finala. Kako kaže tallinnska profesorica, mislili su da je Federeru lakši protivnik Đoković, a Nadalu Murray.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Idler 3
Idler 3
14:12 20.10.2011.

Pa uvijek ih namještaju, zato i postoje nositelji !!!

DR
drug
14:45 20.10.2011.

Ameri po starom.... Samo nek se para vrti

LU
lukavg
17:49 20.10.2011.

Ždrijeb Grand slamova obavlja se tako da se prva četiri nositelja ne mogu sastati prije polufinala, a prva dva prije finala, a problem je u tome što je Đoković u 12 od 12 puta bio u ždrijebu s Federerom, a samim time u drugom dijelu ždrijeba uvijek su bili Nadal i Murray. Pa dobro, i dalje vrijedi pravilo da se nitko od prva 4 igrača nije sastao prije polufinala, a tamo su se poklapali Nadal i Murray te Federer i Djokovic zato što je Nadal dugo vremena bio prvi, Murray četvrti, a Djokovic i Federer su bili 2. i 3.. Nema nelogičnosti.