VATRENI DERBI

Napad Bellamyja na navijača pod policijskom istragom

Foto: Reuters
Napad Bellamyja na navijača pod policijskom istragom
21.09.2009.
u 10:19
Poraz u gradskom derbiju od Uniteda 3:4 najteže je pao napadaču Manchester Cityja Craigu Bellamyju koji se nakon utakmice odlučio obračunati s navijačem crvenih vragova.
Pogledaj originalni članak

Na kraju utakmice između Cityja i Uniteda na Old Traffordu jedan je navijač uletio na teren, ali su ga zaustavili zaštitari i policajci. Izbio je sukob između navijača i igrača Manchester Cityja te, iako za sada nema službe tužbe, policija nastavlja istragu - piše u priopćenju manchesterske policije.

U utakmici u kojoj se City tri puta vraćao, a Bellamy zabio dva pogotka, presudnom se pokazala šesta minuta sudačke nadoknade kada je Michael Owen donio tri boda Manchester Unitedu.

Hughes stao u obranu svog igrača

- Navijač nije trebao biti na terenu, to nije prihvatljivo. Ljudi će sigurno sad Bellamyja uzeti na zub - rekao je trener Cityja Mark Hughes.

Pod policijskom istragom je i slučaj s poluvremena utakmice, kada je netko kovanicom pogodio braniča Cityja Javiera Garrida.

Iako nije bilo međusobnog sukoba navijačkih skupina, dvanaest je osoba uhićeno zbog narušavanja javnog reda, a 51 navijač je izbačen s Old Trafforda za vrijeme utakmice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Idler 3
Idler 3
10:34 21.09.2009.

Tak je sve to i počelo prije par desetljeća, prvo je bio samo gradski derbi, onda je uslijedila kriza i rodilo se nasilje poznato kao \"engleski huliganizam\"...nadam se kak im je jednom bilo dost i nebuju morali ponavljat gradivo !!!

GA
garincha
13:51 21.09.2009.

Idler,ne vjerujem da ce biti\"ponavljanja gradiva\"!Vidis sto kazu:51 navijac je izbacen sa utakmice!Po kratkom postupku!Kod nas bi se sad klubovi oglasili priopcenjima u kojima bi vristali kako su ugrozena ljudska prava njihovih\"navijaca\"!Englezi kazu-Mars stoko van,kad se naucite civilizirano ponasati,dodjite gledati tekmu...a prije tog cemo vam pregledati dosije da vidimo da li je zabrana ulaska na stadion jos na snazi.Tako se to radi!