evo detalja

Nastavak sukoba policije i Torcide: Interventna uhitila nekoliko mladića i privela u postaju

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Nastavak sukoba policije i Torcide: Interventna uhitila nekoliko mladića i privela u postaju
28.10.2022.
u 17:25
Splitska Torcida opet je upala u sukob s policijom, ovaj puta u Mravincima.
Pogledaj originalni članak

Ne stišavaju se okršaji policijskih snaga i navijačke skupine Torcida, najnoviji izgred dogodio se u Mravincima kod baze Interventne i specijalne policije. 

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o pripadnicima Torcide koji su tamo došli kako bi na obližnjoj trafostanici ispisali grafit. Nije poznato o kakvom je grafitu riječ, ali je dežurni policajac je objašnjavao skupini mladića od 18 do 23 godine da se to ne može napraviti.

Dok su se oni raspravljali, stigla su dva vozila s pripadnicima Interventne policije koji su nekoliko mladića svladali, vezali lisičinama i uhitili.

Ovim incidentom nastavlja se napetost između Torcide i policije. Sve kulminiralo nakon derbija Hajduka i Dinama kada je uhićeno pedesetak navijača, neki su premlaćeni i uhićeni, dok je jedan policajac i suspendiran. 

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
17:52 28.10.2022.

Zašto policija ne hapsi i ne primjeni silu kada je predsjednik u pitanju, zar u Hrvatskoj nismo svi jednaki ili predsjednik smije vrijeđati, a građani ne? . Obzirom da su Policijski službenici uhapsili i primijenili silu prema osobi koja je omalovažavala i vrijeđala policijskog službenika. A službeno su izjavili da je osoba zbog vrijeđanja i omalovažavanja ostvaria obilježja prekršaja, upotrijebljena su sredstva prisile, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Uhićen je i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja priveden na Općinski prekršajni sud uz optužni prijedlog za prekršaje iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

BE
Berri
18:30 28.10.2022.

Samo je pitanje dana kad će doći do ubojstva. Žrtvi će biti i na strani policije i na strani Torcide. Naime, napetost je toliko velika da će se dogoditi zlo, a poslije će biti kasno. Ako bude stradao neki pripadnik Torcide, doći će do takvih nemira u gradu da će biti svega. Frustracije su velike i ja bih političkom odlukom sve napravio da Hajduk osvoji naslov.