MOŽDA MU USPIJE

Nekadašnji Hajdukov wunderkind nada se Dalićevom pozivu, krenuo je u spas karijere

Split: HNK Hajduk i NK Slaven Belupo u 33. kolu Prve HNL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
21.09.2024.
u 16:27

Mislim da, ako momčad nastavi ovako igrati, to mi može pomoći da uđem u hrvatsku reprezentaciju. Igramo jako dobro kao ekipa i to može pomoći pojedincima da napreduju", kaže Palaversa

24-godišnji Ante Palaversa, koji je još kao tinejdžer prešao iz Hajduka u Manchester City, ali ostao bez nastupa, sad će u škotskom Aberdeenu pokušati spasiti svoju karijeru. Priznao je kako su ga neiskustvo i želja za velikim rezultatima natjerali da napravi grešku zbog koje je ogroman dio dosadašnje karijere provodio na klupi, a i na posudbama u Oostendeu, Getafeu i Kortrijku nije se naigrao:

"Bio sam tinejdžer i naravno, bilo je uzbudljivo što me tražio veliki klub. Kad sam potpisao za Manchester City, znao sam da želim otići tamo i uspjeti. Nije ispalo kako sam planirao, ali i dalje želim igrati tamo kroz nekoliko godina i uvijek držim taj san u glavi. Nadam se da mi boravak u Aberdeenu može pomoći, jer želim igrati dobro, trenirati naporno i pomoći momčadi u ostvarivanju ciljeva ove godine", rekao je.

Prošao je gotovo sve reprezentativne razine, uključujući i U-21 reprezentaciju. Samo mu još nedostaje debi za seniorsku reprezentaciju te se nada kako će do njega doći preko Aberdeena:

“Mislim da, ako momčad nastavi ovako igrati, to mi može pomoći da uđem u hrvatsku reprezentaciju. Igramo jako dobro kao ekipa i to može pomoći pojedincima da napreduju. Igrao sam s Josipom Juranovićem dok sam bio u Hajduku i pratio sam ga dok je bio u Celticu. Tako da sam znao ponešto o standardu škotskog nogometa, a atmosfera na stadionima je zaista dobra”, objasnio je.

S obzirom da igra na poziciji veznjaka, Palaversa bi se svakako teško probio u reprezentaciju, a kamoli zaigrao, jer pored trija Modrić-Kovačić-Brozović nisu se mogli probiti ni bolji od njega. No, Brozović je u međuvremenu prvi otišao. Malo po malo se i taj prostor otvara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije