krenule sankcije

Navijač hrvatskog hit kluba u Australiji dobio je drakonsku kaznu zbog dizanja desnice

Foto: Screenshot Twitter
Navijač hrvatskog hit kluba u Australiji dobio je drakonsku kaznu zbog dizanja desnice
05.10.2022.
u 09:14
Klub Sydney United bi mogao također biti kažnjen, dok ostale izgrednike očekuju nove žestoke kazne.
Pogledaj originalni članak

Navijač Sydney Uniteda 58, kako se zove skupina istoimenog kluba, uhvaćen  kako salutira nacističkim pozdravom tijekom finala Australia Cupa - dobio je doživotnu zabranu od strane vladajućeg tijela.

Tu vijest je potvrdio Guardian i nadodaje kako je još osam navijača udaljeno sa stadiona zbog skandaloznog ponašanja tijekom utakmice kluba kojeg su osnovali hrvatski emigranti u finalu australskog Kupa. 

 

 

Sydney je izgubio 2:0 ali je napravio veliki podvig samim ulaskom u finale, ali sve je palo u sjenu ružnog ponašanja hrvatskih navijača. Australski savez provodi istragu i najavljuje da biti još sankcija kada se otkriju počinitelji. Navodno su i zviždali ceremonijskoj pjesmi Welcome to Country

- Ono što je trebalo biti slavlje nogometne igre pokvareno je djelovanjem grupa od nekoliko ljudi, koji ne predstavljaju vrijednosti naše nogometne zajednice. Njihovi postupci su omalovažili, povrijedili i uvrijedili članove naše nogometne zajednice. Slike na društvenim mrežama pokazuju mnogo više navijača koji sudjeluju u ovim gnusnim činovima. Radujemo se daljnjim brzim i teškim kaznama koje će provoditi australski nogometni savez nakon što se ti navijači identificiraju. Ovo ponašanje nije samo uvreda za židovsku zajednicu i domorodačku zajednicu, već i za sve Australce - rekao je izvršni direktor australskog nogometnog saveza James Johnson.

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar RijekaHR
RijekaHR
09:28 05.10.2022.

Zaostali Australci, policijska država i ostala bagra koja širi Anti HR propagandu, ZDS nije uopće Faš ..čki pozdrav,,,

DU
Deleted user
09:31 05.10.2022.

Austrija, Australija više nije prijazna za našu emigraciju. Zato u domovini mogu raditi što hoće jer vladajući nemaju hrabrosti stati nekim pojavama na kraj.