incident u australiji

Navijači hrvatskog kluba dizali su desnicu, sada ih očekuje teška kazna?

Screenshot Twitter
02.10.2022.
u 18:57

Veliki skandal dogodio se u finalu MacArthurovog kupa.

Sydney United, klub hrvatskih iseljenika, imao je bučnu podršku navijača u finalu australskog kupa.

Nažalost, susret je obilježio jedan ružan događaj, navijači su u jednom trenutku vikali 'Za dom spremni', više o tome OVDJE.

 To je uzvik koji je okončao karijeru Josipa Šimunića u reprezentaciji, a Uefa kažnjava takvo skandiranje. Sydney United je prvi drugoligaš u povijesti Australije koji je došao do finala. Ranije su izbacili Western United i Brisbane Roar.

Uoči finalne utakmice podršku im je poslao i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić. Inače, Sydney United je polupofofesionalan klub. 

Nadležno tijelo Australskog nogometnog saveza istražit će kompletan video materijal i fotografije s utakmice finala  kupa nakon su što su razni svjetski mediji izvijestili da su neki navijači koristili nacistički pozdrav, odnosno dizali desnice u zrak, javlja CNN.

Australski NS je također poručio da će upozoriti Sydney United da bi se klub i individualci mogli suočiti s određenim sankcijama. Također je priopćio da surađuje policijom Novog Južnog Walesa te da će poduzeti konkretne i snažne mjere. 

 

Komentara 16

UD
Udbaš
20:16 02.10.2022.

Taj poklič je jasnog obrambenog karaktera i nikada nije niti trebao biti kriminaliziran da nije bilo potomaka šumskih razbojnika koji su odlučili zaštititi plodove svojeg reketarenja Hrvata koje su im u nasljeđe ostavili njihovi biološki i ideološlki preci a do kojih su došli masakrom ondašnjih hrvatskih elita svih provinijencija. Dakle, da zadrže zločinima stečene privilegije, oni su svoje žrtve natjerali da gube energiju u obrani od nepostojeće krivnje kako se ne bi povelo pitanje o stvarnoj krivnji uživanja u privilegijama koje su stečene zločinima kakve svijet rijetko viđa...

LI
LIBERTY
21:49 02.10.2022.

Puna podrška hrvatskim navijačima i domoljubima!!

DU
Deleted user
21:28 02.10.2022.

E to je navijanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije