KOMENTAR UTAKMICE

Ante Čačić izviždan na Maksimiru, no zbog dvije stvari zaslužio je pljesak

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Utakmica Prve HNL između GNK Dinamo i NK Osijek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Špikić povećao vodstvo Dinama na 2:0 u utakmici protiv Osijeka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Špikić povećao vodstvo Dinama na 2:0 u utakmici protiv Osijeka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Utakmica Prve HNL između GNK Dinamo i NK Osijek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Utakmica Prve HNL između GNK Dinamo i NK Osijek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Utakmica Prve HNL između GNK Dinamo i NK Osijek
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Utakmica Prve HNL između GNK Dinamo i NK Osijek
08.05.2022.
u 22:31
Čačićeva momčad imala je gard od prve minute, a trener Dinama konačno je dočekao Brunu Petkovića, koji je oduševio sjajnom asistencijom za Oršića kod gola za 1:0, a potom i za Menala kod 3:0. Pogodio je Čačić i sa Špikićem od prve minute
Pogledaj originalni članak

Uoči posljednja dva prvenstvena kola HNL-a, knjiga je spala na dva imena - do naslova mogu jedino Dinamo i Hajduk. Plavi su mu doduše puno bliže, jer za obranu naslova dovoljna im je pobjeda kod Šibenika u idućem kolu, dok će Hajduk protiv Istre na Poljudu nadati se svojoj pobjedi ali i kiksu Dinama.

Dinamo je vrlo lako stigao do pobjede protiv Osijeka (3:0), Čačićeva momčad imala je gard od prve minute, a trener Dinama konačno je dočekao Brunu Petkovića, koji je oduševio sjajnom asistencijom za Oršića kod gola za 1:0, a potom i za Menala kod 3:0. Pogodio je Čačić i sa Špikićem od prve minute, jer bivši igrač Gorice odužio mu se pogotkom za 2:0. Navijači su Čačića izviždali na početku utakmice, no za današnju postavu zaslužio je i pljesak. U Maksimiru je bila atmosfera dostojna borbe za naslov, plavi puk prepoznao je važnost ovih utakmica za budućnost kluba. Jer, ne osvoji li Dinamo naslov, izazvalo bi to itekakve poremećaje u Maksimiru. A do naslova Dinamo sada dijeli Šibenik, momčad protiv koje je ove sezone upisao sve tri pobjede (3:0 i 2:0 u Maksimiru, te 2:1 na Šubićevcu).

Hajduk je pak protutnjao Rujevicom (0:3), lakoćom ugasio svih 35 rođendanskih svjećica Armade, a trener Rijeke Tomić nakon onako blijede predstave svojih igrača nema pravo s puno optimizma čekati ni finale kupa protiv istog suparnika. Teško je objasniti što su radili i kako su se Rijekini igrači preko tjedna pripremali za Jadranski derbi, jer Hajduk ih je baš deklasirao. I da Dambrauskasovi igrači u drugom poluvremenu, nakon isključenja Drmića, nisu spustili nogu s papučice gasa, mogla je Rijeka primiti i pet komada. 

Hajdukovi navijači pak mogu biti jako zadovoljni, jer bijeli su utakmicu odradili samouvjereno, s gardom i bez ikakvog straha. I zato, kako god završila Hajdukova jurnjava za Dinamom, ligaška sezona bila mu je odlična. Od momčadi koja je prošle sezone u jednom trenutku zaostajala i 15 bodova za Goricom, bijeli su sada, uoči posljednjih 180 ligaških minuta, kandidati za naslov. Nakon današnjeg kola veliki favorit za naslov je Dinamo, no bijeli sigurno neće prestati sanjati.

>> Pogledajte atmosferu s utakmice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
stefj
23:55 08.05.2022.

S Čačićem je Dinamo dobio malo kvalitetniju igru prema naprijed. Nakon što je totalno promašio početni sastav u utakmici s Lokomotivom, danas je sve bilo napravljeno korektno... Nije korektno fućkati Čačiću, on je tu došao spašavati titulu nakon ogromnih promašaja uprave s Krznarom i Kopićem, on je tu najmanje kriv. Uspio je dignuti Dinamo, ali kasno je sada dizati formu igrača, treba na bilo koji način u zadnja 2 kola doći do bar 2 boda. Već bi u Šibeniku mogao osigurati titulu... Nevjerojatno je što je Krznar napravio od ekipe, niti Kopić nije puno pomogao. Oršić je zaboravio pucati loptu, Petkovića su šetali po svim pozicijama, hrpa igrača se samoozljedila, a često nisu djelovali ko ekipa i taktički su bili inferiorni protivniku.... Hajduk je ove godine izvukao maksimum, Osijek i RIjeka su se pokazali dostojnim protivnicima, bez obzira koliko su imali lošiji kadar... Baš me zanima da li će ovo biti dovoljna opomena upravi Dinama, imaju kadar koji vrijedi više od svih ostalih ekipa zajedno, a odabirom stručnog stožera doveli su titulu u pitanje...

RA
radolizem
23:55 08.05.2022.

Ante Čačić ima grad pobjednika. Ako je vodio Modrića, Raktića, Mandžukića, Perišića, može i još dvije utakmice.

TT
tik tak
07:34 09.05.2022.

O čemu ti pričaš...? Gdje si ti čuo zviždanje...?Svašta....