BURNE REAKCIJE

Navijači o otpuštanju Jakirovića: 'Niti Klopp vam ne bi bio dobar! Jakir je Dinamo spasio iz ponora'

Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Konferencija za medije Sergeja Jakirovića nakon utakmice
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Konferencija za medije Sergeja Jakirovića nakon utakmice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Jakirović i Kulenović najavili sutrašnju utakmicu Dinama u play-offu Lige prvaka
19.09.2024.
u 12:53
"Profa, hvala na 'najluđem' proljeću ikada i skidanje skalpa Betisu. Sretno dalje u karijeri", piše ispod objave o smjeni Sergeja Jakirovića jedan od navijača hrvatskog prvaka
Pogledaj originalni članak

Dinamo je potvrdio prekid suradnje s trenerom Sergejem Jakirovićem. Trener koji je prošlu sezonu zatvorio osvajanjem dvostruke krune i prezimio u Europi, usprkos nezavidnoj poziciji u kojoj se momčad našla početkom sezone kada ju je preuzeo, nanizao je nekoliko loših rezultata. Najprije je dominantan niz prekinuo remi protiv Rijeke, zatim je uslijedio domaći poraz od Hajduka, a čašu je prelilo "demoliranje" protiv Bayerna rezultatom 9:2. Momčad je pokazivala velike probleme u svim planovima igre, a klub je odlučio reagirati i okončati suradnju s Jakirovićem te se nadaju nastaviti sezonu s pozitivnim učinkom.

Na klupi Dinama je Jakirović bio nešto više od godinu dana. Na Maksimir je stigao početkom prošle godine iz Rijeke. Već je njegov početak bio kontroverzan obzirom da je bivši klub napustio uoči utakmice za plasman u europska natjecanja, a tamošnji navijači mu već godinu dana to zamjeraju. Dobio je zamjerke zbog velikih propusta poput poraza od praške Sparte, Ballkanija, Lokomotive, a Dinamo se izvukao tek u posljednjim kolima prvenstva nakon ispadanja iz Konferencijske lige.

GALERIJA Pogledajte kako internet zbija šale na račun Dinama nakon što je primio devet golova od Bayerna

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Muenchen: Razočarani igrači GNK Dinamo nakon izgubljene utakmice protiv Bayerna 9:2
Foto: Društvene mreže
Dinamo
Foto: Društvene mreže
Dinamo
Foto: Društvene mreže
Dinamo
Foto: Društvene mreže
Dinamo
Foto: Društvene mreže
Dinamo
Foto: Društvene mreže
Dinamo meme
Foto: Društvene mreže
Dinamo meme

"GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković. Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ovim putem apeliramo i na medije i javnost da imaju razumijevanja prema Sergeju Jakiroviću i njegovoj obitelji i da ne pogoršavaju ionako stresnu situaciju", stoji u objavi Dinama na Facebooku.

Objava o njegovoj smjeni izazvala je pregršt reakcija navijača na društvenim mrežama. Izdvajamo neke od najpopularnijih komentara. "Hvala na doprinosu u Dinamovim uspjesima, na naslovima državnog prvaka i ulasku u Ligu prvaka. One loše stvari treba što prije zaboraviti, posebno poraz od Hajduka u prvenstvu i ovu katastrofu s Bayernom. Sretno u nastavku karijere", napisao je jedan navijač, a drugi se također u pozitivnome tonu oprašta riječima: "Profa, hvala na 'najluđem' proljeću ikada i skidanje skalpa Betisu. Sretno dalje u karijeri."

"Kako ste se lako riješili čovjeka koji nam je donio duplu krunu i Ligu prvaka, strašno. Stvarno ne znam što ste očekivali protiv Bayerna na otvaranju Lige prvaka gdje je svaki gol itekako bitan zbog novog formata, a još i tri penala. Da ste Kloppa doveli ne bi se obranio od Bayerna što je u nekoliko navrata i sam dokazao vodeći Borussiju. Kada nitko nije htio preuzeti onakav Dinamo, on je napustio svoje sigurno mjesto i posao u Rijeci u najboljim trenutcima i izvukao Dinamo iz ponora. O ovoj sezoni ne moramo ni pričati, Qarabag nam ni gola nije zabio! Gospodine Jakire sretno dalje", kritično je napisao jedan od navijača hrvatskog prvaka.

VIDEO Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

EJ
ejStef
13:28 19.09.2024.

Ne možeš ostati trener ako rušiš negativne rekorde i uz to igra ne izgleda dobro, te nakon 2 prijelazna roka i dvoje priprema nema napretka. Ovo je čisto Jakirović tražio otkaz da mu se isplate novci, nije ga htio dati... Od ponuđenih ima tu nerealnih imena i neiskusnih imena. Bjelica, koji bi vjerojatno rado došao, nije više onaj Bjelica kada je imao relativno dobar stručni stožer koji je išao s njime. Mada je on bio OK za razvoj mladih igrača i rezultate, što je često teško spojiti jedno s drugim. Kek možda, no treba izvuči nekog asa iz rukava, nisam siguran da to ova uprava može... S druge strane, LP je mamac za sve trenere, no mislim da je sada kasno. Novi trener ne može puno napraviti u jeku sezone...

BI
billynik
14:15 19.09.2024.

Da taj čovjek ima i malo časti sam bi dao otkaz poslije takve blamaže.

DR
Dragimojkaj
14:09 19.09.2024.

Članak kao da je pisao netko iz Vašeg Hajduka pa mu je žao što odlazi Jakirević. Izgubiti protiv Hajduka igrajući zatvoreno te 9-2 u Munchenu gdje se je u drugoj minuti vidjelo da je momcad poslozena diletantski ne zasluzuje drugo nego otkaz. Zašto u anketi niste naveli i Sopića?