zbog izjava o ustašama

Navijači razmišljaju o tužbi protiv Mamića

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
Navijači razmišljaju o tužbi protiv Mamića
23.12.2010.
u 17:15
Udruga navijača Dinama i Klub navijača Bad Blue Boys reagirali su na izjave Zdravka Mamića priopćenjem u kojem ističu da razmišljaju o tužbi zbog klevete da su njihove prostorije pune ustaške ikonografije te da su plaćenici Igora Štimca
Pogledaj originalni članak

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Udruga navijača Dinama i Klub navijača Bad Blue Boys oštro protestiraju zbog šokantnih, posve neutemeljenih i bez sumnje lažnih insinuacija izvršnog dopredsjednika NK Dinama g. Zdravka Mamića kako su spomenute udruge građana leglo ustaštva i kako su financirane od strane gospodina Igora Štimca.

Sukladno tome, UND i KN BBB kao udruge građana koje okupljaju više od 2 tisuće članova razmišljaju o tužbi zbog klevetanja i nanesene štete po pitanju ugleda i časti. Ističemo kako u prostorijama navedenih udruga nema nikakve ustaške ikonografije, što je uostalom lako provjerljivo jer su otvorene za svu javnost, a optužba da su članovi UND i KN BBB plaćenici Igora Štimca više je nego ridikulozna. Gospodin Mamić donedavno nas je nazivao Soroševim plaćenicima, SDP-ovcima, zavedenim Srbima i Muslimanima, da bismo jučer u njegovim očima postali tvrdokorni ustaše. Te tvrdnje ponajviše govore o izvršnom dopredsjedniku NK Dinama i jako nam je žao zbog očito konfuznog stanja u kojem se gospodin Mamić nalazi.

Ovim putem oštro osuđujemo i necivlizirani, prostački, primitivni i svakako zabrinjavajući ispad g. Mamića spram novinara t-portala Boruta Šipsa. Nadamo se kako će kolege napadnutog novinara stati u njegovu obranu i okuražiti se u postavljanju pravih pitanja pravim ljudima, jer pitanje upućeno izvršnom dopredsjedniku ukazuje na nepravilnosti u klubu iz Maksimira.

Kao dugogodišnji članovi i navijači NK Dinama, pozivamo predsjednika kluba gospodina Mirka Barišića, izvršni odbor i skupštinu kluba, gradonačelnika Milana Bandića, Gradsku skupštinu te nadležne institucije u državi da konačno sankcioniraju gospodina Mamića, koji kontinuirano krši statut Udruge građana NK Dinamo i zakone Republike Hrvatske te direktno ugrožava osobnu sigurnost novinara koji prate rad kluba.

Uvjereni smo da UEFA i FIFA takvo ponašanje ne toleriraju.

Zahvaljujemo svim navijačima Dinama, Bad Blue Boysima, građanima Zagreba i ostalima što su dostojanstvenim i kulturnim ponašanjem te velikim odazivom sinoć dokazali kako su svi istinski dinamovci pod istim plavim barjakom odlučni istjerati kriminal, laži i primitivizam iz kluba za koji navijamo.

Ispričavamo se što je neodgovorni pojedinac bakljom oštetio stotinjak centimetara kvadratnih novog pomoćnog igrališta s umjetnom travom.

Uložili smo znatne napore da skup prođe bez najmanjeg incidenta, što ćemo činiti i ubuduće. Najavljujemo kako ćemo skupiti financijska sredstva kako bi se sanirao oštećeni dio travnjaka.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

SA
santos008
13:04 24.12.2010.

Buduci da je bilo puno maloljetnika ,PU Zagreb treba podnijeti krivicnu prijavu protiv organizatora protesta zbog :\'\'zavodjenja maloljetnika u zablude\'\'

JM
ja-ma
17:48 23.12.2010.

Ma dajte odhebite više!Vidi se sa ste bolesnici kada nemate mira ni za Božić.Još samo da ga tuže udruge Iskorak i Kontra pa onda B.a.B.e i Marsovci...Mora da je opaka kriza pa hajdmo provocirat Mamića.Znamo što ćemo ga pitati da on popizdi pa će pasti koja kinta na sudu.E stoko sitnog zuba!

GU
Gustavo
23:39 23.12.2010.

23.12.2010. u 22:30h Lisnjak je napisao/la: budu li huligani i navijacka rulja postavljali upravu, onda ce taj sport izgubiti gledaoce cak i na televiziji. ------------------------------------------------------------------ Tko je postavio ovu upravu?