NASAMARILI IH

Navijači Zvezde trebali proći kroz Hrvatsku, ali onda su doživjeli preokret i hladan tuš

Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages/PIX
Delije na utakmici velikim transparentom čestitali rođendan osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
Champions League - Crvena Zvezda v Benfica
Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
Beograd: Delije podigli koreografiju ogromnog tenka: Kad se vojska na Kosovo vrati
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Igrači i navijači proslavili novu titulu igrača FK Crvena zvezda
21.09.2024.
u 14:00
"Crvena zvezda apelira na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim europskim zemljama", oglasio se klub
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Crvene Zvezde će u ovosezonskoj Ligi prvaka dvaput putovati u Milano. 1. listopada protiv Intera te 11. prosinca protiv Milana. Ipak, iako je preko četiri tisuće Delija već kupilo karte, na utakmicu ipak neće moći.

Naime, talijanska policija i vlasti grada Milana su izgubili povjerenje u njih nakon prošlogodišnjeg cirkusa izazvanog protiv navijača Rome. Naime, u veljači prošle godine Delije su došle na utakmicu košarkaške Eurolige između Milana i Crvene Zvezde, a sutradan produžili do Rima uoči utakmice između Rome i Empolija, presreli i pretukli navijače rimskog kluba te im oduzeli transparente s kojima su se pohvalili dva tjedna kasnije na utakmici protiv Čukaričkog. Nekoliko mjeseci kasnije došli su i na utakmicu protiv Virtus Bologne, a navijači Rome su ih dočekali i uzvratili istom mjerom nakon završetka utakmice. Klub se oglasio priopćenjem:

"Crvena zvezda apelira na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim europskim zemljama.

Talijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodna putovnica, a potom ime i prezime na karti i putovnici moraju biti identični prilikom ulaska na stadion. Crvena zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao utjecati te još jednom apelira na zvezdaše da je ispoštuju.”

Odluka da navijači Zvezde ne dođu na utakmicu olakšala je posao i hrvatskoj policiji s obzirom da bi Srbi do dolaska u Milano morali proći i kroz Hrvatsku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SE
Senior2
17:09 21.09.2024.

Isto treba za Torcidu BBB, Armadu i Kohortu. Kud god odu sramote nas, a UEFA žestoko prazni ionako prazne blagajne naših klubova.

DR
Draconic5
15:16 21.09.2024.

Zašto "bi trebali" proći kroz Hrvatsku? Neka idu preko prijateljskih zemalja, poput Mađarske, Slovenije...ili Grčke.

KU
kuki333
15:15 21.09.2024.

Di piše da bi morali kroz Hrvatsku???Što sve pišu i pijevaju,a mi da ih pustimo u Hr?Mislim da bi im to bio preveliki rizik jer bi se sigurno našlo ljudi koji bi pucali po njima,a to Hr ne treba!Neka idu preko saveznika!