Za prvu utakmicu ovog Europskog prvenstva pripremila sam vam Empanade. Stvarno su izdašne i bit će dovoljne za manje društvance.
Vrlo su jednostavne za napraviti, a uz detaljne upute kao i fotografije, čak i neiskusni kuhari moći će napraviti odličan snack za svoje prijatelje.
Empanade s pikantnim punjenjem
Sastojci:
maslinovo ulje
1 glavica kapule
1 crvena paprika
600 g mljevenog junećeg mesa (može i miješano)
10 zelenih maslina (otkoštičenih i narezanih)
1 žličica mljevenog kima
1 žličica mljevene ljute paprike
sol
papar
1 jaje
Sastojci za tijesto:
100 g maslaca
250 g svježeg kravljeg sira
450 g integralnog brašna (može bijelo ili neko bezglutensko)
sol
Priprema:
Zagrijati ulje te dodati sjeckanu kapulu i papriku na kockice. Malo propirjati, a zatim dodati meso i nastaviti dalje pirjati te dodati masline, kim i mljevenu ljutu papriku. Posoliti i popapriti.
Pirjati dok ne nestane višak tekućine. Ostaviti nadjev da se ohladi.
Umjesiti maslac, sir i brašno i dodati soli. Ako je tijesto pretvrdo, dodati vodu. Staviti u hladnjak na najmanje pola sata.
Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljati ga i rezati krugove promjera 10 cm. U sredinu svakog kruga staviti 1 do 2 žlice nadjeva. Rubove premazati jajetom, preklopiti i vilicom pritisnuti.
Posložiti empanade na papir za pečenje, premazati ih razmućenim jajetom i staviti peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
Ako želite, uz empanade možete poslužiti bilo kakav umak na bazi vrhnja ili jogurta. Mi smo umutili jogurt, svježi sir i malo tabasca.
I neka naši pobijede...
Više ukusnih recepata pronađite na Prekratak dan
>> Samo da Čačićevi rodoljubi ne postanu Sterijini ‘Rodoljupci’
>> Luka Modrić otkrio koje mu dvije stvari u karijeri još nedostaju
>> Ivica Olić: Ni Luka ni Raketa! Perišić će biti ključni igrač