EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatski boks ima budućnost! Nekić i Grgić vraćaju se s broncama iz Sarajeva

Hrvatski boks ima budućnost! Nekić i Grgić vraćaju se s broncama iz Sarajeva
21.08.2021.
u 16:00
Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja za hrvatski boks na europskim smotrama u mlađim dobnim kategorijama – na prošlom kadetskom prvenstvu u Tbilisiju 2019. Hrvatska je također osvojila dva odličja.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je završila nastup na Europskom kadetskom boksačkom prvenstvu, koje se održalo u Sarajevu, s dvije brončane medalje Zagrepčanina Bernarda Grgića i Zadranina Ivana Nekića. Mladi boksač iz zagrebačkog Nokauta, Grgić, u polufinalu je u otvorenom dvoboju s distance kontragardom tražio put u finale, a Turčin Babat otpočetka je preuzeo inicijativu, bolje se snalazio u brzim serijama i razmjenama udaraca i u sve tri runde stekao bodovnu prednost. Bernard je do polufinala morao pobijediti vrlo dobre predstavnike Poljske i Srbije, borio se u svim mečevima svim srcem, bespoštedno bez respekta.

Ivan Nekić europsku broncu i polufinale izborio je uvjerljivim prekidom u četvrtfinalu protiv reprezentativca Makedonije, a i predstavnik Rusije Aidamirov, koja sa svojom čuvenom školom boksa dominira u svim kategorijama na kadetskom EP-u, do završnice je stigao uvjerljivim pobjedama prekidom. Ivan je nakon prve dvije runde bio u nedostižnom bodovnom zaostatku. Rus je neumorno prednjom rukom skupljao bodove preciznim udarcima, odlično se kretao, a Nekić je teško probijao njegov gard. Ulazio je srčano u otvorene serije i sudac je Ivanu brojio i u 2. rundi.

U trećoj je hrabri Zadranin bespoštedno jurišao za preokret. U razmjeni udaraca u finišu runde sudac se opet odlučio za brojenje i nepotrebni prekid s istekom vremena kad su sekunde već iscurile!

Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja za hrvatski boks na europskim smotrama u mlađim dobnim kategorijama – na prošlom kadetskom prvenstvu Europe u Tbilisiju 2019. godine Hrvatska je također osvojila dva odličja, a ove godine na juniorskom EP-u u Gruziji tri medalje, također sve tri brončane (Mateo Pejić, Lovro Pavčec i Nika Lopac). Nove medalje iz Sarajeva potvrda su kvalitetnog i predanog rada s mladima u teškim uvjetima pandemije, kad su baš mladi sportaši najviše bili uskraćeni za normalni ritam treniranja i natjecanja, a pogotovo što su izbornik Nikola Marketin, treneri Moris Tanković i Yousuf Hasan te seniorski izbornik Kristijan Hodak u Sarajevo odveli selekciju bez praktički bilo kakvog međunarodnog iskustva, mlade, neiskusne boksače kojima su mečevi u najjačoj europskoj konkurenciji bili pravo vatreno krštenje u ringu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.