ISPRED OSTALIH

Nema do Otoka! Dominacija engleskih klubova u Europi traje već nekoliko godina

Foto: Phil Noble/REUTERS
Champions League - Quarter Final - Second Leg - Liverpool v Benfica
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Champions League - Quarter Final - Second Leg - Atletico Madrid v Manchester City
Foto: Lee Smith/REUTERS
Champions League - Quarter Final - Second Leg - Atletico Madrid v Manchester City
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Champions League - Quarter Final - Second Leg - Real Madrid v Chelsea
16.04.2022.
u 10:50
Sjetimo se samo 2019. kad su u finalima Lige prvaka i Europske lige sva četiri mjesta zauzeli Englezi. I sad bismo mogli gledati engleski finale Lige prvaka jer ždrijeb nije upario City i Liverpool u polufinalu, no možda to bude i španjolski finale jer su im suparnici madridski Real i Villarreal.
Pogledaj originalni članak

Tri europska klupska nogometna natjecanja približavaju se samom kraju, u svakom su ostale još samo četiri momčadi, što znači da je već sad moguće analizirati koje su nacionalne lige ove sezone bile najuspješnije.

Od 12 klubova koji su ostali u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, poprilično očekivano najviše ima engleskih klubova, čak trećina njih (4). Ne samo to, već engleski klubovi jedini imaju predstavnika u završnici sva tri natjecanja; Man. City i Liverpool u LP-u, West Ham u EL-u i Leicester u KL-u.

Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Champions League - Quarter Final - Second Leg - Atletico Madrid v Manchester City

Ta dominacija traje već nekoliko godina, sjetimo se samo 2019. kad su u finalima Lige prvaka i Europske lige sva četiri mjesta zauzeli Englezi. I sad bismo mogli gledati engleski finale Lige prvaka jer ždrijeb nije upario City i Liverpool u polufinalu, no možda to bude i španjolski finale jer su im suparnici madridski Real i Villarreal.

Osim njih nijedan španjolski klub više nije ostao u Europi. Iako je Bayern razočarao, Nijemcima su ostali RB Leipzig i Frankfurt u Europskoj ligi kao nada za njemački klupski trofej. Preostalim nacijama ostao je samo po jedan predstavnik u Europi; Škotsku u EL-u predstavlja Rangers, a u KL-u je iz Francuske ostao Marseille, iz Italije Roma te iz Nizozemske Feyenoord.

>>> Otkriveno zašto je Šime Vrsaljko krenuo u obračun s Englezima

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.