13.04.2022. u 23:02
Momčad Pepa Guardiole ima 1:0 iz prvog susreta, ali to nije ni blizu dovoljno za mirnih 90 minuta. U drugom susretu je drugačije, Liverpool protiv Benfice ima 3:1.

Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što u uzvratu u Madridu odigrao 0:0 s Atleticom, te obranio pobjedu (1:0) iz prve utakmice. 

Atletico je od 90. minute igrao bez isključenoga Felipea.

Manchester City je prošao u polufinale Lige prvaka u ružnoj i nervoznoj utakmici na stadionu Wanda Metropolitano, na kojemu je domaća momčad, ipak bezuspješno,  učinila sve dopušteno i nedopušteno da postigne gol i izbori produžetke.   

Agresivna i na momente gruba igra momčadi Diega Simeonea rezultirala je razbijenom Fodenovom glavom, te ozljedama De Bruynea i Walkera. Takva igra Atletica gotovo se isplatila u drugom dijelu, u kojem je City bio napadački nevidljiv.   U zadnjih pet minuta utakmice sudac je pokazao čak šest žutih i jedan crveni karton, uz ogromnu nervozu i vrlo malo pravoga nogometa.

Atletico Madrid players appeal to referee Daniel Siebert during the UEFA Champions League quarter final, second leg match at the Wanda Metropolitano Stadium, Madrid. Picture date: Wednesday April 13, 2022. Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Šime Vrsaljko je ostao na klupi Atletica.

Španjolski prvak je agresivno započeo utakmicu, s visokim presingom, no ponovno bez udarca na vrata. U prvom susretu u Manchesteru Atletico je igrao u formaciji 5-5-0 i bio je posve bezopasan za protivnička vrata, a na svojoj Wandi je ponudio više opcija u napadu, no prvu šansu su imali gosti. Stoper Stones je pucao iz gužve nakon udarca s kuta u 10. minuti, no promašio je vrata.

City je u 30. minuti imao šansu utakmice nakon lijepe akcije cijelog napada, koju je u mat-poziciji udarcem u vratnicu okončao Gundogan. 

Atletico je zaprijetio tek u 35. minuti kada je Kondogbia pokušao iz daljine i to je bilo sve nakon lošeg prvog dijela. 

Domaćini su u drugom dijelu bitno pojačali ritam i to je rezultiralo prvom njihovom velikom šansom.  U 60. minuti Griezmann je pokušao iz voleja s 20-tak metara, ali je taj udarac prošao tik pored vratnice.

Manchester City's Ilkay Gundogan attempts to head the ball towards the goal during the UEFA Champions League quarter final, second leg match at the Wanda Metropolitano Stadium, Madrid. Picture date: Wednesday April 13, 2022. Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Novoušli veznjak Atletica De Paul dvaput je bio neprecizan u izglednim situacijama, a u 80. minuti Corea je spustio loptu za Cunhu, a njegov udarac je blokiran u zadnji trenutak. Nakon kornera u prazno je otišao vratar Ederson, a branič Savić ne uspijeva ugurati loptu u praznu mrežu. 

U 89. minuti došlo je do velike gužve i skoro tučnjave nakon grubog prekršaja na Fodenu od strane braniča Felipea, kome je to bio drugi žuti karton. U nervoznoj nadoknadi od čak devet minuta u 96. minuti Oblak je obranio "zicer" Gundoganu, a Ederson je hrabro spasio opasnu situaciju pred svojim vratima, da bi brazilski vratar u 110. minuti obranio šut iz blizine Corree

City će u polufinalu igrati s Realom.

>>> Uhićen ubojica Denisa Tota

ATLÉTICO
0-0
MAN. CITY
Liga prvaka, 1/4 finala, uzvrat, 21:00, Wanda Metropolitano, Madrid
Kraj
KRAJ (Kraj)

Maestralna prilika Atlética na kraju utakmice, ali Ederson brani! Žalit će navijači madridskog kluba što u prva tri poluvremena ovog dvoboja njihov klub nije igrao onako kako može s obzirom na talent, kreativce, znanje i iskustvo koje ima. Zasigurno ne bi u 180 minuta ostao bez pogotka, no to je teret koji mora nositi Simeone. Guardiola je pak još jednom potvrdio da nema rješenja na ovakvu igru i gubi se u završnicama, što Atlético nije iskoristio poput Chelseaja prošle sezone.

Žuti karton
90'+10 (Žuti karton )

Dobio je žuti karton i Simeone zbog ulaska u teren i rasprave sa sucem. Koji mu je najmanje kriv za ovu situaciju.

90'+8

Ederson fenomenalno brani udarac iz teške situacije pa ostaje ležati na tlu, Cunha ga je udario.

Žuti karton
90'+7 (Žuti karton )

Velika prilika za Atlético iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora! Skrivio ga je Cancelo i dobio žuti karton.

Žuti karton
90'+6 (Žuti karton )

Žuti karton je dobio i Foden. Mnogo je tenzija sad na kraju.

90'+6

Gundogan je završio sam ispred Oblaka, pucao mu kroz noge, ali lopta ne ide u gol!

90'

Igrat će se još minimalno devet minuta sučeve nadoknade.

Drugi žuti karton
89' (Drugi žuti karton )

I još jedna sjajna prilika za Atlético, ali neiskorštena. I onda sramota u režiji domaćina, toliko puta viđena kad ne ide utakmica prema planu. Felipe je krvnički srušio Fodena, a dok je ležao, Savić ga je počeo odvlačiti poput neke vreće. I tad je krenula tučnjava. Rezime: Savić, Ake i Felipe su dobili žute kartone. S tim da je Felipeu to bio drugi žuti pa će domaći igrati s igračem manje do kraja!

87'

City se jedva spašava u ovim trenucima, prilike sijevaju sa svih strana. Stones je u posljednji trenutak spasio gol ispred Cunhe, a nakon kornera Savić je s nekoliko metara promašio praznu mrežu!

84'

Brza kontra Atlética, ali Suarez se nije snašao među igračima Cityja.

Zamjena
82' (Zamjena)

Cunha mijenja Felixa, a Suarez Lemara.

Gol
GOOOL!!! (Gol)

GOOOL!!! Nunez je zabio za 3:3 u 82. minuti, Benfica još uvijek gaji nadu u prolaz!

79'

Correa s desne strane kaznenog prostora silovita puca kraj gola. Sve je opasniji Atlético.

79'

Fernandinho ulazi i dobiva kapetansku traku, a mijenja Bernarda Silvu.

Gol
GOOOL!!! (Gol)

GOOOOL!!! Benfica se ne predaje, smanjuje na 2:3 preko Jaremčuka u 74. minuti.

Zamjena
74' (Zamjena)

Walker se ozlijedio i mijenja ga Aké.

Zamjena
70' (Zamjena)

Carrasco mijenja Griezmanna, De Paul Koka, a Lodija mijenja Correa.

Gol
GOOOL!!! (Gol)

GOOOL!!! Firmino je još jednim golom postavio 3:1 Liverpoola protiv Benfice.

Zamjena
65' (Zamjena)

Sterling mijenja De Bruynea.

60'

U drugom poluvremenu Atlético ima kontrolu, napada i djeluje opasnije. Simeone je ipak pronašao rješenje za Guardiolinu taktiku, a ono je stiglo s ofenzivnijom igrom.

57'

Lopta se sretno i spretno odbila do Griezmanna, koji je lijevom vanjskom iz koljena opalio sa 17 metara i lopta je fijuknula možda par desetaka centimetara od Edersonova gornjeg desnog kuta!

Gol
GOOOL!!! (Gol)

GOOOL!!! Firmino zabija za 2:1 u Liverpoolu i čini se da je tamo priča gotova!

50'

Atlético je sve opasniji, nešto se pomiče na bolje!

47'

Koke je sjajno uposlio Griezmanna, koji se sjurio u kazneni prostor, pucao i izborio korner.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta u Madridu i osjetno bolji bio je City. Ali, ništa nije gotovo, čeka nas uzbudljivo drugo poluvrijeme!

45'

Igrat će se minimalno tri minute sučeve nadoknade.

41'

Foden se sjurio u kazneni prostor po lijevoj strani, lažnjakom "bacio" na tlo defenzivca domaćih i potom se vratio dvadesetak metara unazad. Zanimljiva odluka... Imao je dvojicu suigrača u kaznenom prostoru.

40'

City igra kao da ima zaostatak iz prve utakmice.

35'

Nastavlja se postepena dominacija Cityja i čini se da je Diego Simeone ponovno pretjerao u prosudbama, u ovom slučaju ostavljanju najboljeg strijelca Luisa Suareza na klupi. Navikli smo na antinogomet koji Argentinac propagira dok ima pozitivan rezultat, no nekako je za očekivati da predstavi nešto konkretno dok lovi zaostatak.

Gol
GOOOL!!! (Gol)

GOOOL!!! Benfica je preko Ramosa izjednačila u Liverpoolu na 1:1!

30'

Manchester City je pogodio vratnicu, centimetri su nedostajali do gola! Pogodio ju je Gundogan nakon ubacivnaja Walkera.

25'

Domaći više nemaju rješenja kako zaprijetiti i u ovakvom razvoju situacije čini se da samo sreća može pomoći Atléticu da stigne do prolaska u polufinale.

Gol
GOOOL!!! (Gol)

GOOOL!!! Konate je zabio za vodstvo Liverpoola protiv Benfice u 21. minuti.

20'

City sve više ima loptu u nogama i nameće svoj stil igre.

15'

Djelovalo je kao da će Foden morati iz igre jer mu je nakon jednog duela potekla krv, ali zamotan je i nastavlja igrati.

10'

Utakmica se ustabilila. Još čekamo neku konkretniju priliku.

5'

Domaćin je krenuo opasnije i žešće u susret i zasad se City ne može othrvati pritisku pa početi graditi svoju igru.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica, a prvi s centra kreće City!

Sve je spremno za spektakl!

SASTAVI

ATLÉTICO: Oblak; Savić, Felipe, Reinildo, Renan Lodi, Kondogbia, Koke, Llorente, Joao Felix, Griezmann, Lemar.

MAN. CITY: Ederson; Stones, Laporte, Walker, Cancelo, Gundogan, Rodri, De Bruyne, Bernardo Silva, Mahrez, Foden.

LIVERPOOL: Allison - Gomez, Konate, Matip, Tsimikas - Keita, Milner, Henderson - Jota, Diaz, Firmino.

BENFICA: Vlachodimos - Grimaldo, Vertongen, Otamendi, Gilberto - Taarabt, Weigl, Goncalves, Everton - Ramos, Nunez.

Kroz tekstualni prijenos uživo pratit ćemo i najvažnije trenutke utakmice Liverpoola i Benfice.

Momčad Pepa Guardiole ima 1:0 iz prvog susreta, ali to nije ni blizu dovoljno za mirnih 90 minuta. U drugom susretu je drugačije, Liverpool protiv Benfice ima 3:1.

Komentara 1

RA
radolizem
11:08 14.04.2022.

Meni je najbolji Šime Vrsaljko! Svi Romi, Rumunji, Srbi i Bugari ovoga svijeta ne mogu izvesti onako pljuvanje kako je izveo Vrsaljko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije