ZA SVAKU POHVALU

Nevjerojatna priča Hrvatice koja je trijumfirala u Beogradu: Život me učinio psihički jakom

Foto: Instagram
Nevjerojatna priča Hrvatice koja je trijumfirala u Beogradu: Život me učinio psihički jakom
17.06.2022.
u 09:24
Udala se mlada, no život ju je odveo na drugu stranu tako da se rastala. Bivši muž živi u Americi pa već devet godina sinove Romela i Nahla odgaja sama. Sinovi treniraju košarku.
Pogledaj originalni članak

Naša najbolja roniteljica Mirela Kardašević na Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju, koje se od 10. do 16. lipnja održalo u Beogradu, postavila je dva nova svjetska rekorda, osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrnu. Prvog dana Svjetskog prvenstva Mirela je nastupila u disciplini DNF (dinamika bez peraja) te je preronila 201 m, što je bio svjetski rekord, međutim Poljakinja je srušila taj rekord i uzela zlatnu medalju. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) Mirela je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m. U posljednjoj disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila je 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Najuspješnije do sada

– Konkurencija je bila vrlo jaka, najjača do sada, tako da su ova postignuće izrazito velika. Isplatili su se sav trud, rad i veliko odricanje. Još uvijek sam preplavljena emocijama jer je za mene ovo bilo najuspješnije Svjetsko prvenstvo do sada. Ovaj uspjeh odraz je upornosti, zdrave motivacije i velikog odricanja. Ne bih ovo postigla bez svoje obitelji i svojih sinova, trenera Ivana Drviša, kluba DPS i Slavena Cubrica. Svaki uspjeh je timski uspjeh i zato im svima hvala – rekla je Mirela Kardašević.

Za nju je specifično to što se dosta kasno počela baviti svojim sportom:

– Počela sam kada sam napunila 30 godina. Upoznala sam se s tim sportom i htjela sam se okušati u njemu s obzirom na to da je voda oduvijek bila moj medij. Počela sam se baviti ronjenjem isprva kao hobijem, a zatim sam se zaljubila u njega i posvetila mu se potpuno jer sam htjela vidjeti koliko daleko mogu ići. U tome uvelike zasluge imaju moj kompetitivni karakter i veliko sportsko srce. Vjerujem da me i život učinio psihički jakom osobom pa se ispostavilo da je ronjenje sport baš za mene. A zašto tek u 30-im godinama? Zato što sam dvadesete posvetila sinovima i odlučila da je ovo sada vrijeme za mene – rekla je Mirela.

Njezin prvi sport bilo je plivanje.

– Počela sam se baviti plivanjem kada sam imala šest godina jer sam kao mala oboljela od dječje bolesti kuka. Imala sam tri operacije na desnoj nozi, zbog kojih i danas imam poveći ožiljak na toj nozi. Plivanje su mi preporučili kao terapiju i od tada je voda zapravo moj dom, odnosno mjesto gdje se osjećam najsigurnije. Kada ste dijete i drukčiji od ostalih, a druga djeca su me takvom smatrala jer sam nosila aparat za nogu i imala veliki ožiljak na malom tijelu, niste nikomu nimalo atraktivni. Plivanje mi je tada postalo ono nešto gdje mogu zaboraviti tko sam jer u vodi nisam bila drukčija od ostalih – ističe Mirela koju sada očekuje kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za dubinsku sezonu i Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu u listopadu.

Šest hrvatskih medalja

Udala se mlada, no život ju je odveo na drugu stranu tako da se rastala. Bivši muž živi u Americi pa već devet godina sinove Romela i Nahla odgaja sama. Sinovi treniraju košarku.

Hrvatska reprezentacija bila je najuspješnija u Beogradu. Hrvati su osvojili ukupno šest medalja na prvenstvu, od čega tri zlata, dva srebra i jednu broncu. Vanja Peleš je srebrni u dinamici bez peraja s preronjenih 226 m, Budimir Šobar zlatni u statici s 9 minuta i 12 sekundi i Boris Milošić brončani u statici s 8 minuta i 2 sekunde.

>> Pogledajte doček Martina Erlića u Tinju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.