Nico Rosberg:

Kasno sam se probudio, titula je već kod Hamiltona

Foto: Reuters/PIXSELL
Kasno sam se probudio, titula je već kod Hamiltona
16.11.2015.
u 00:30
'Svjestan sam da sam prekasno počeo pobjeđivati, jer Hamilton je već uzeo titulu. Iako je gotovo, ne želim odustati.'
Pogledaj originalni članak

Nico Rosberg (Mercedes) pobijedio je u Brazilu na pretposljednjoj utrci sezone Formule 1, no kako je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton titulu osigurao na prošloj utrci, ta mu pobjeda ostaje tek kao prestiž.

- Svjestan sam da sam prekasno počeo pobjeđivati, jer Hamilton je već uzeo titulu. Iako je gotovo, ne želim odustati - kazao je Rosberg.

Drugi je bio Lewis Hamilton, koji je još na prošloj utrci osigurao treći titulu svjetskog prvaka, pa mu pobjeda nije bila nužna, a treći Sebastian Vettel (Ferrari). Iza nih Kimi Räikkönen (Ferrari) i Valtteri Bottas (Williams). Kako su krenuli, tako su i završili. Bila je to 11 puta ove sezone da je Mercedes zauzeo najbolje dvije pozicije, a učine li to i u Abu Dhabiju srušit će rekord u dominaciji jedne momčadi.

Iskazao se Max Verstappen (Toro Rosso), koji je u prilično motonoj utrci oduševio atraktivnim preticanjima. Brazilski navijači skandirali su ime Ayrtona Senne, jer ih je mladi Belgijanac podsjetio na njegove majstorije. U Yas Marini, na VN Abu Dhabija voze za dva tjedna što će biti i konačno finale sezone.

>> Nico Rosberg iskoristio startnu poziciju i pobijedio u Brazilu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
06:42 16.11.2015.

Koja je dodada postala ta F1,steta...

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
09:20 19.11.2015.

Izvini Nico ali daleko si ti do klase,da mu je bila potrebna pobjeda ostao bih mu gledati leđa shvati daleko si ti iza njega.